“Αντάμα” στο Τζίτζικα, στους Αρμένους

kouklakisΤο Festival Δίπλα στο Ρυάκι του ΤΖΙΤΖΙΚΑ συνεχίζεται με τους ΑΝΤΑΜΑ. Τη Τρίτη 27 Αυγούστου κάτω απο τα θεόρατα πλατάνια του ΤΖΙΤΖΙΚΑ στους Αρμένους Αποκορώνου( τηλ 2825 0 41144).

Η Ειρήνη Δερεμπέη με Θιαμπόλια, Καβάλ, και Πολίτικο Λαούτο και ο Κάρολος Κουκλάκης στο Μπουλγαρί θα μας ταξιδέψουν με τις φωνές και τις μουσικές τους απ’ τις αρχές του προηγούμενου αιώνα ως τα σήμερα. Άλλοτε στο μονοπάτι της σύγχρονης, επηρεασμένης από την παράδοση Κρητικής μουσικής, κι άλλοτε στην γνήσια παραδοσιακή

ΡΙΖΙΤΙΚΑ – ΤΑΜΠΑΧΑΝΙΩΤΙΚΑ – ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ και Συνθέσεις των ίδιων.

ΕΡΩΤΑΣ – ΠΡΟΔΟΣΙΑ – ‘’ΜΠΙΣΤΙΚΗ ΦΙΛΙΑ’’- ΑΓΑΠΗ – ΞΕΝΗΤΕΙΑ – ΧΩΡΙΣΜΟΣ

Οι δύο μουσικοί που συναντιούνται το 1993 με αφορμή τη δημιουργία του μουσικού συνόλου ¨Παλαιινά Σεφέρια¨ όπου με αφετηρία τη μουσική της Κρήτης και το προσωπικό τους ερμηνευτικό ύφος υπέγραψαν δύο δισκογραφικές δουλειές ( Παλαιινά Σεφέρια. και Ως είν’ αέρας.)

Ακολούθησαν πολλές συνεργασίες με καταξιωμένους συνθέτες-μουσικούς όπως ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Νίκος Μαμαγκάκης, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο Γιάννης Μαρκόπουλος,o Μάριος Φραγγούλης, ο Χρήστος Λεοντής, ο Κυριάκος Γκουβέντας, ο Κωστής Αβυσσινός, ο Νίκος Κατριτζιδάκης, ο Δημήτρης Σγουρός κ.α.
Από το 2008 δουλεύουν πάνω σε μια καινούργια πρόταση, που αφορά στη μουσική της Κρήτης με πρωταγωνιστές τους αυλούς και τα έγχορδα όργανα όπως το θιαμπόλι (κρητικό πνευστό) και το Μπουλγαρί (κρητικός ταμπουράς), πραγματοποιώντας συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.