Διήμερο σεμινάριο κρητικών χορών, στο Ρέθυμνο

xoros kritikosΡΕΘΥΜΝΟ

Σάββατο 24 Αυγούστου & Κυριακή 25 Αυγούστου,ώρες : 17:00 – 20:00

Σε συνεργασία :
με τον Λαογραφικό Μουσικοχορευτικό Σύλλογο: ” ΑΡΚΑΔΙ ”
Διεύθυνση : Γιαμπουδάκη 23 Τηλ: 2831057269
Τιμή συμμετοχής :
20 euro για μία ημέρα διδασκαλίας
30 euro για δύο ημέρες διδασκαλίας
Αναλυτικές πληροφορίες : 6971870962 / [email protected]

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:
=================
Διδασκαλία: Γιάννης Μεγαλακάκης [ερευνητής – χοροδιδάσκαλος ].
Αντικείμενο διδασκαλίας: Θα διδαχτούν χοροί απο ολόκληρη την Κρήτη,παραλλαγές χορών καθώς και αυτοσχεδιασμοί – φιγούρες.
Διάρκεια διδασκαλίας : 3 ώρες
Δικαίωμα συμμετοχής: έχουν όλοι άνω των 14 ετων ανεξάρτητα από το χορευτικό επίπεδό τους.

Η μεθοδολογία μας: Η μεθοδολογία μας στα σεμινάρία,έχει στόχο την ουσιαστική προσέγγιση της έννοιας της παράδοσης σε πολλές πτυχές της. Στον χορό πρώτα από όλα, την φιλοσοφία του κρητικού χορού, την μουσική,τον στίχο, τους καλλιτέχνες,την ιστορία και πολλά άλλα. Διδάσκουμε πάνω απο 20 κρητικούς χορούς που καλύπτουν γεωγραφικά ολόκληρη την Κρήτη, πολλές παραλλαγές των χορών, πολλές φιγούρες και αυτοσχεδιασμούς και τον τρόπο δημιουργίας αυτοσχεδιασμών.Δίνουμε στον μαθητή μας,μία κατεύθυνση η οποία θα τον βοηθήσει να κατανοήσει την ουσία της έκφρασης του κρητικού χορού και της μουσικής και ανάλογα το ταλέντο και την προσωπική του προσπάθεια θα εξελιχθεί ή όχι.

Στο μάθημά μας, ο χορευτής θα καταλάβει καταρχήν τον λόγο που εμείς ασχολούμαστε με τόσο πάθος με την κρητική χορευτική έκφραση, θα διδαχθεί χορούς οι οποίοι έχουν προκύψει μετά απο επιτόπια καταγραφή και έρευνα. Άρα θα έρθει σε επαφή με την αλήθεια και την ουσιά που κρύβουν οι κρητικοί χοροί. Στόχος μας είναι να συγκινήσουμε και να εμπνεύσουμε τους μαθητές μας ανεξάρτητα το χορευτικό τους επίπεδο και την καταγωγή τους.Θα συνειδητοποιήσει το συγκλονιστικό αίσθημα της δημιουργίας μέσω του κρητικού χορού. Δεν μας αφορά απλά να μάθει βήματα κάποιων χορών αλλά να νιώσει μέσα του την βαρύτητα και την πραγματική διάσταση της τέχνης και της ιστορίας του κρητικού χορού.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΓΑΛΑΚΑΚΗΣ

fb