Οι πρώτες πληροφορίες για τις δραματικές στιγμές πριν το θάνατο του 19χρονου στο Περιστέρι

57208Οικογένεια, συγγενείς και φίλοι, με αναπάντητα ακόμη τα ΓΙΑΤΙ τους, ετοιμάζονται να αποχαιρετίσουν τον δικό τους Θανάση.

Τον 19χρονο που το βράδυ της περασμένης Τρίτης, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από ελεγκτή, έπεσε, χτύπησε το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο και εξέπνευσε στο Αγία Όλγα, όπου είχε μεταφερθεί.

Πολλά ακούστηκαν, ακόμη περισσότερα γράφτηκαν από εκείνο το μοιραίο βράδυ, στο τρόλεϊ της γραμμής 12, Ζάππειο – Άγιος Ιερόθεος.

Σήμερα, λίγες ώρες πριν από την κηδεία του άτυχου παιδιού, κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και πραγματογνώμονες έλεγξαν το μοιραίο τρόλεϊ και κυρίως τη διαδικασία ανοίγματος της πόρτας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, για να σχηματίσουν εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη. Αν ο κουμπί κινδύνου το πάτησε ο 19χρονος ή κάποιος άλλος.

Σύμφωνα με δικαστικές πληροφορίες, που επικαλείται το Βήμα, στο πόρισμα των ελεγκτών αναφέρεται ότι:

«Ο 18χρονος διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή ο οποίος τον τράβηξε από την μπλούζα για να μην αποβιβαστεί. Στη συνέχεια ενώ του ξέφυγε, έτρεξε προς την πόρτα. Πάτησε το μπουτόν κινδύνου, το όχημα επιβράδυνε και με το άλλο χέρι του έσπρωξε την πόρτα για να ανοίξει. Όταν άφησε το χέρι του από το μπουτόν η πόρτα έκλεισε με αποτέλεσμα να του “πιάσει” το πόδι και να γυρίσει το σώμα του. Ο άτυχος νέος, στην προσπάθεια του να απεγκλωβιστεί έπεσε».

Άλλος επιβάτης μίλησε στο Extra και είπε: «Το εξευτέλισαν, το πρόσβαλαν, του άσκησαν πίεση» είπε ο Νίκος Καταλιός, που υποστήριξε ότι προσπάθησε να χωρίσει τον 19χρονο και τον ελεγκτή και πρόσθεσε ότι ο δεύτερος τράβηξε το μπλουζάκι του Θανάση. «Το παιδί το δολοφόνησαν, το σπρώξανε έξω το παιδί», είπε.

Υπάρχει και η μαρτυρία μιας γυναίκας που επίσης βρισκόταν μέσα στο τρόλεϊ και την οποία αποκαλύπτει η Espresso. «Φαινόταν σα να έχουν ξαναϊδωθεί. Άκουσα τον ελεγκτή να φωνάζει «εσύ το κάνεις συστηματικά, είναι η δεύτερη φορά». Ήταν δυο κοπέλες που δεν είχαν εισιτήριο (σ.σ. φίλες του 19χρονου) που κατέβηκαν στην επόμενη στάση. Τον νεαρό όμως τον κράτησε και του είπε ότι θα πάνε στο τμήμα. Εκείνος αντέδρασε και άρχισε να φωνάζει όπως φώναζε και ο ελεγκτής αλλά και ο οδηγός του τρόλεϊ. Ήρθαν στα χέρια, τράβαγε ο ένας τον άλλο. Του νεαρού του σκίστηκε η μπλούζα ενώ του ελεγκτή του έπεσαν τα γυαλιά κι άρχισε να φωνάζει «μου έσπασες τα γυαλιά». Ξαφνικά το τρόλεϊ άρχισε να κόβει ταχύτητα και ο νεαρός άνοιξε την πόρτα. Τον είδα να πετάγεται έξω. Δεν είδα τον ελεγκτή να τον σπρώχνει», είπε:

«Εσένα σε θυμάμαι. Μου ξέφυγες πέρυσι, αλλά φέτος δεν μου τη γλιτώνεις» είπε ο ελεγκτής στον νεαρό σύμφωνα με μαρτυρία που φέρεται να έχει στη διάθεσή της η οικογένεια, γράφει Το Έθνος.
Η οικογένεια εκτιμά ότι ο ελεγκτής ήταν παλιός «γνώριμος» του 19χρονου, αφού έναν χρόνο πριν, σε έλεγχο στη συγκεκριμένη γραμμή, οι δυο τους είχαν διαπληκτιστεί ξανά.

Υπουργείο Μεταφορών: Ο λόγος σε Αστυνομία και Δικαιοσύνη

Η ΟΣΥ έχει ξεκινήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον 29χρονο ελεγκτή και τον 59χρονο οδηγό του τρόλεϊ και τον τρόπο που χειρίστηκαν το περιστατικό. Υπάρχουν μάρτυρες που έχουν καταθέσει πως ο ελεγκτής είπε στον νεαρό «πάλι εσύ είναι η δεύτερη φορά που το κάνεις» και πως ο οδηγός παρενέβη λέγοντας «κανόνισέ το τώρα το κ@@@παιδο».

«Τον πρώτο λόγο τον έχει τώρα η αστυνομία και η δικαιοσύνη και αν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, το υπουργείο Μεταφορών θα τις αποδώσει» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Νίκος Σταθόπουλος, σημειώνοντας πως η διοίκηση της ΟΣΥ κινείται με βάση τις οδηγίες που έλαβε από τη εισαγγελία στο πλαίσιο της έρευνας.

Συνέστησε ψυχραιμία και τόνισε πως δεν πρέπει κανείς να προκαταλαμβάνει την έρευνα. Διευκρίνισε επίσης, ότι οι υπάλληλοι της ΟΣΥ που χρησιμοποιούνται ως εθελοντές ελεγκτές, εισπράττουν όντως ένα ποσοστό από τα πρόστιμα, όταν αυτά καταβληθούν, αλλά σε κάθε περίπτωση τα χρήματα αυτά δεν ξεπερνούν τα 200 με 250 ευρώ το μήνα όσα πρόστιμα κι αν επιβάλλουν, καθώς ενισχύουν τα δεδομένα του ενιαίου μισθολογίου.

creteplus.gr