Παράπονα των ξένων για ακριβή βενζίνη στην Κρήτη

venzina crete“Διαχρονικό και γραφικό έχει καταντήσει πλέον, τους καλοκαιρινούς μήνες, το φαινόμενο της αύξησης των τιμών των υγρών καυσίμων, που παρατηρείται όχι μόνο στο Νομό μας αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη, με αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες που δεχόμαστε καθημερινά από Ελληνες και ξένους επισκέπτες”, είπε ο πρόεδρος της Ενωσης  βενζινοπωλών Χανίων Βαγγέλης Κώτσος.

Ο κ. Κώτσος είπε, ότι ένας από τους λόγους είναι ότι υπάρχουν χιλιάδες εκδρομείς, Έλληνες και  ξένοι, που είτε ενοικιάζουν είτε  χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο τους για τις διακοπές τους με αποτέλεσμα πολλά πρατήρια να ανεβάζουν  τις τιμές, ενώ πριν μερικά χρόνια δεν υπήρχαν  διαμαρτυρίες  από τους ξένους για ακριβή βενζίνη, τα δύο τρία τελευταία χρόνια έχουμε έντονα παράπονα για τις τιμές των καυσίμων.

Ως λύση ο κ. Κώτσος πρότεινε την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, όχι μόνο στις βενζίνες αλλά και στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, έτσι ώστε και να ανακουφίσει τους Έλληνες, αλλά και να “πέσουν” περισσότερα χρήματα στα κρατικά ταμεία.