Φώφη Γεννηματά: Δεν κλείνουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

AA1B616507830F5B3C9BF49119C8A637Μετά το «όχι» Αβραμόπουλου για περαιτέρω περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις, η αν. υπουργός ανέφερε πως τα ΕΑΣ  τίθενται σε καθεστώς εξυγίανσης.


«Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα δεν κλείνουν, αλλά τίθενται σε καθεστώς εξυγίανσης», ξεκαθάρισε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά.

Λίγο μετά τις δηλώσεις του υπουργού, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος επεσήμανε πως δεν θα γίνουν περαιτέρω περικοπές μισθών και συντάξεων στις ένοπλες δυνάμεις το 2014, η κ. Γεννηματά κατά την επίσκεψή της στο κέντρο επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ/ΚΕΠΙΧ) αρχικά δήλωσε: «Χαίρομαι που βρίσκομαι στο χώρο όπου χτυπά η καρδιά του Πολεμικού Ναυτικού. Αισθάνομαι υπερήφανη που η επαγγελματική σας κατάρτιση, οι σκληρές σας προσπάθειες, ιδιαίτερα κάτω από τις σημερινές συνθήκες και η αξιοποίηση της τεχνολογίας, καθιστούν πραγματικότητα αυτό που σήμερα εισέπραξα: Τον πλήρη έλεγχο των θαλασσών μας»

Στη συνέχεια τόνισε πως «τα ΕΑΣ δεν κλείνουν. Αντίθετα, πρόθεση της κυβέρνησης και προσωπική δέσμευση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και δική μου, είναι να υπάρξει μια ουσιαστική εξυγίανση εν λειτουργία που θα τους δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν ενεργές συμβάσεις, υπάρχουν προοπτικές, θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να προχωρήσουμε μπροστά».

Τέλος σημείωσε: «Η ύπαρξη και ανάπτυξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, αποτελεί εθνική ανάγκη και ως τέτοια αντιμετωπίζεται. Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να κάνουμε συγκεκριμένες και δεσμευτικές ανακοινώσεις, να παρουσιάσουμε σχέδιο εξυγίανσης και ανάπτυξης».

protothema.gr