Ψάχνουν τα χρήματα για τους πυρόπληκτους της Ηλείας

psaxnoun-ta-xrimata-gia-tous-puropliktous-tis-ileias-764932Ερωτηματικά για τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στο ταμείο «Μολυβιάτη» το 2007 για τους πυρόπληκτους της Ηλείας καταγράφονται σε έκθεση που έχει συντάξει η επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, χθες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής αναλύθηκαν τα βασικά σημεία της έκθεσης, η οποία και θα κατατεθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια του Σώματος.

Όπως ανέφερε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, η δημιουργία του ταμείου «Μολυβιάτη» έγινε με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου το 2007, ωστόσο στη συνέχεια τα χρήματα μεταφέρθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν αρχικά από την τρόικα επειδή θεωρήθηκαν κρατικά έσοδα.

Ως εκ τούτου καθυστέρησε η απόδοσή τους στα νοικοκυριά που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της επιτροπής και βουλευτής της ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου αποκάλυψε ότι «δόθηκαν χρήματα σε περιοχές που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές» και έγιναν έργα (αθλητικά κέντρα και δρόμοι) χωρίς να έχουν υποστεί ζημιές από την πύρινη λαίλαπα.

Επιπλέον, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευσταθία Γεωργακοπούλου-Σαλτάρη κατήγγειλε ότι αγνοείται η τύχη 1.200.000 ευρώ που είχαν δοθεί με επιταγή από τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου στον τότε νομάρχη Ηλείας.

newslog.gr