dt_imageΑπό Δευτέρα, 17. Ιουνίου 2013
Έως Κυριακή, 23. Ιουνίου 2013

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 ξεκινά τη λειτουργία του για την καλοκαιρινή περίοδο ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ, με μία «Εβδομάδα αφιερωμένη στο παιδί» 

 

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης αναφέρει :

«OΔημοτικός μας κινηματογράφος -σημείο αναφοράς της πόλης μας- ανοίγει και φέτος τις πύλες του, συμπληρώνοντας 34 χρόνια ζωής. Ο θερινός Κινηματογράφος είναι εδώ για να συντροφεύει τα βράδια μας, προβάλλοντας ταινίες υψηλής ποιότητας, που απηχούν τα ενδιαφέροντα όλων των ηλικιών.

Μάλιστα, για μία εβδομάδα από τις 17 έως τις 23 Ιουνίου θα υπάρξουν εκδηλώσεις αφιερωμένες στο παιδί, ενώ αναλογιζόμενοι τη δύσκολη οικονομική κατάσταση προγραμματίσαμε κι άλλες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο σε όλους τη δυνατότητα να αποδράσουν ευχάριστα από την καθημερινότητα.

Ο Δημοτικός μας Κινηματογράφος έχει ταυτισθεί με τη συνείδηση των Χανιωτών ως θεσμός πολιτισμού και σωστής κινηματογραφικής ψυχαγωγίας. Είναι συνυφασμένος με την Ιστορία και τον Πολιτισμό της πόλης μας.

Είμαι βέβαιος ότι για ένα ακόμη καλοκαίρι οι Χανιώτες θα αγκαλιάσουν τον «Κήπο», απολαμβάνοντας σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον όλα εκείνα που προσφέρει ο μαγικός κόσμος του Κινηματογράφου.»

 

Η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ κα Νάνσυ Αγγελάκη αναφέρει :

«Το κινηματοθέατρο, που και φέτος έγιναν επιπλέον εργασίες βελτίωσης του χώρου για την καλύτερη χρήση του από καλλιτεχνικά σχήματα και κοινό, είναι έτοιμο να δεχθεί το κινηματογραφόφιλο κοινό της πόλης μας και όχι μόνο.  Αυτό το καλοκαίρι κάθε Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις όπως θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Θέλοντας να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν τις προβολές στο Κινηματοθέατρο ΚΗΠΟΣ, αποφασίσαμε την μείωση του εισιτηρίου της γενικής εισόδου από 7 € σε 5 € όλες τις μέρες τις εβδομάδας και να παρέχουμε δωρεάν εισιτήρια σε :

o                  Ανέργους με κάρτα ανεργίας

o                  ΑΜΕΑ (με επίδειξη της κάρτας)

o                  Κοινωνικούς φορείς (με παροχή εισιτηρίων από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ)

o                  Παιδιά κάτω των 15 ετών

o                  Ενήλικες άνω των 65 ετών

 

Τέλος θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, αρχής γενομένης από την «Εβδομάδα αφιερωμένη στο παιδί». Το χαμόγελο ενός παιδιού μας δίνει πάντα χαρά και αισιοδοξία. Ιδιαίτερα όταν τα παιδιά δημιουργούν η χαρά είναι διπλή, γιατί οι πρωταγωνιστές της ζωής μας γίνονται και πρωταγωνιστές επί σκηνής.»

 

Η «Εβδομάδα αφιερωμένη στο παιδί» περιλαμβάνει  παραστάσεις από τους παιδικούς σταθμούς της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, παράσταση θεάτρου σκιών, ζογκλέρ, μάγους, κ.α. καθώς και μια θεατρική παράσταση. 

Όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο.