Γενικευμένη εξέγερση στην Τουρκία – Συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια

taxim_epeisodia4_01-06-2013Αντιμέτωποι με γενικευμένη λαϊκή εξέγερση φαίνεται να βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, καθώς συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι ταραχές στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας.

Η τουρκική αστυνομία έκανε και πάλι το πρωί του Σαββάτου ανεξέλεγκτη χρήση δακρυγόνων και χημικών, προκειμένου να εμποδίσει χιλιάδες διαδηλωτές να προσεγγίσουν την πλατεία Ταξίμ, όπου χθες έγιναν βίαιες διαδηλώσεις με πολλούς τραυματίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πρώτες συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις σημειώθηκαν στη συνοικία Μπεσίκτας, όταν οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, φορώντας μαντίλια και χειρουργικές μάσκες και φωνάζοντας το σύνθημα «Ενωμένοι κατά του φασισμού», διέσχισαν μία γέφυρα στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην πλατεία.

kwnstantinoupolh2_01-06-2013

Σημειώνεται, ότι το συγκεκριμένο κίνημα διαμαρτυρίας, το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα κινήματα κατά της «αυταρχικής» τουρκικής κυβέρνησης, ξεκίνησε από μία διαδήλωση εναντίον ενός επίμαχου οικιστικού σχεδίου του δήμου της Κωνσταντινούπολης, η οποία κατεστάλη βίαια από την αστυνομία.

directnews