kantanosΕκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα της Καντάνου θα πραγματοποιηθούν 1, 2 και 3 Ιουνίου στην Κάντανο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει ομιλίες και κατάθεση στεφάνων, μουσική και ριζίτικα τραγούδια, παρουσίαση μοτοσυκλετών του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και έκθεση αντικειμένων της εποχής.
Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν το Σάββατο 1 Ιουνίου με την παρουσίαση μοτοσυκλετών από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την έκθεση αντικειμένων από τη Μάχη της Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί στο πρώην δημαρχείο Καντάνου το Σάββατο και την Κυριακή από τις 2μ.μ. μέχρι τις 8μ.μ.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 8:30μ.μ. στο αμφιθέατρο του πρώην Δήμου Καντάνου ομιλία με θέμα “Μάχη της Κρήτης: Ορατοί Μαχητές – Αόρατοι Συνεργάτες” θα κάνει ο Εμμανουήλ Μπουζάκης. Θα ακολουθήσει μουσική και τραγούδια των Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Ξυλούρη, Καμπανέλη από τους: Κουμή Λευτέρη (βιολί), Μοτάκη Γιώργο (λύρα), Κανδαράκη Μανόλη (λαούτο) και Βακάκη Ιωάννη (κρουστά).

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 10:30π.μ. θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Καντάνου και στις 11π.μ. στην κεντρική πλατεία Καντάνου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός του δημάρχου Καντάνου και ομιλία για τα γεγονότα της περιοχής από τον εκπαιδευτικό και προϊστάμενο πρωτοβάθμιας εκαίδευσης Ν. Χανίων κ. Ποντικάκη Ηλία. Ριζίτικο τραγούδι θα αποδώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καντάνου.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και παραδοσιακό κέρασμα.