Συνελήφθη ο Διευθυντής του Τμήματος Συντάξεων του Ι.Κ.Α. Ρέθυμνου

ika_reth

    • Κατηγορείται για παθητική δωροδοκία, απιστία σχετική με την Υπηρεσία και παράβαση καθήκοντος.

  • Όπως προέκυψε καθυστερούσε την εκκαθάριση συντάξεων και το επίδομα ΕΚΑΣ συνταξιούχων με σκοπό να του καταβάλουν χρηματικό ποσό για την επίσπευση της διαδικασίας χορήγησης τους
Για παθητική δωροδοκία, απιστία σχετική με την Υπηρεσία και παράβαση καθήκοντος, συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, 55χρονος Ρεθυμνιώτης, Διευθυντής του Τμήματος Συντάξεων του Ι.Κ.Α..
Είχε προηγηθεί καταγγελία, κατά τη διερεύνηση της οποίας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμερα έλεγχο σε μία 68χρονη μετανάστρια από τη Βουλγαρία και σε 59χρονο Ρεθυμνιώτη, κατά την έξοδό τους από το κατάστημα Ι.Κ.Α., αφού προηγουμένως είχαν εισπράξει ποσό εκκαθάρισης ΕΚΑΣ και προκαταβολή της σύνταξης του επικουρικού ταμείου αντίστοιχα.
Όπως διαπιστώθηκε η μεν πρώτη είχε παραλάβει 100 ευρώ λιγότερα και ο δεύτερος λιγότερα 150 ευρώ, ποσά τα οποία είχαν δώσει στο Διευθυντή του Τμήματος Συντάξεων του I.Κ.Α., για να «επισπεύσει» τις διαδικασίες χορήγησης.
Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί ο 55χρονος κρατικός λειτουργός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τα οποία είχαν προσημειωθεί από το ταμείο του Ι.Κ.Α.
Επιπλέον κατασχέθηκαν 1.535ευρώ, για το οποίο διερευνάται η προέλευσή του.
Ο ανώτερος «λειτουργός»,  εκμεταλλευόμενος τη θέση του καθυστερούσε σκόπιμα την εκκαθάριση συντάξεων και το επίδομα ΕΚΑΣ συνταξιούχων, με σκοπό να του καταβάλουν χρηματικά ποσά για την επίσπευση της σχετικής διαδικασίας.
Επίσης, από το Νοέμβριο του 2012, έχει διαταχθεί από τον Εισαγγελέα Ρεθύμνου προκαταρτική εξέταση για την διερεύνηση του αδικήματος της εκβίασης από τον 55χρονο, αφού υπήρχε καταγγελία ηλικιωμένης γυναίκας σύμφωνα με την οποία, είχε απαιτήσει από αυτήν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ προκειμένου να τακτοποιήσει υπόθεση είσπραξης χρηματικού ποσού της ανάπηρης αδελφής της.
Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.
neatv.gr