Τάκης Σαρακάκης: Ο επιχειρηματίας – θρύλος πέρασε στην Ιστορία

sarakakisΑκολούθησε τα βήματα του πατέρα του Ιωάννη, διατήρησε τον Όμιλο που κατατάσσεται στις ισχυρότερες ελληνικές επιχειρήσεις, καθιέρωσε τα λεωφορεία “VOLVO” στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες ενώ χαρακτηρίζεται ως ένας ευπατρίδης της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Ο Τάκης Σαρακάκης

Ο πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων «Σαρακάκη», ο Δημήτριος Σαρακάκης απεβίωσε το Σάββατο, σε ηλικία 90 ετών. Πολλές φορές συνήθιζε να αυτοσαρκάζεται για την ηλικία του.

Σε μια έκθεση αυτοκινήτου στο παλαιό Δυτικό Αεροδρόμιο, ο «κυρ Τάκης» είχε πει στον υποφαινόμενο: «Ξέρεις ότι έχω την ίδια ηλικία με τον Όμιλο; Το μόνο κακό ή καλό είναι ότι εγώ κάποτε θα φύγω. Ο Όμιλος θα παραμείνει και θα συνεχίσει την πορεία του με τη γνώση και το δυναμισμό της νεώτερης γενιάς».

Ο εκλιπών έζησε τον πατέρα του, τον Γιάννη, να επιβλέπει οποιαδήποτε εργασία στις επιχειρήσεις.

Απ’ όταν οικοδομήθηκε το εργοστάσιο, τα συνεργεία και τα γραφεία στη λεωφόρο Αθηνών έως και στις παραδόσεις των λεωφορείων ο Γιάννης Σαρακάκης ήταν παρών. Γνώριζε τους πελάτες προσωπικά και ιεραρχούσε τη δουλειά όπως την περιγράψαμε παραπάνω: Εργοστάσιο – συνεργεία – γραφεία.

Έτσι και ο Τάκης Σαρακάκης συνέχισε μετά το 1975 να εργάζεται και να αναπτύσσει τον όμιλο που κατάφερε να κυριαρχήσει στο χώρο της αυτοκίνησης και της κατασκευής λεωφορείων. Ο εκλιπών ήταν πίσω από δύο κινήσεις «ματ» μόλις ανέλαβε την τύχη του Ομίλου.

δείτε περισσότερα

volvo