Βραβείο σε Κρητικές εταιρίες για τις εξαγωγές

krht_etairΒραβείο για την εξαγωγική τους δραστηριότητα κατάφεραν να αποσπάσουν κρητικές εταιρίες στις οποίες απονεμήθηκαν Greek Exports Awards 2013 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Divani Apollon Palace & Spa στο Καβούρι στo πλαίσιο της διοργάνωσης του Greek Exports Forum 2013, από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ), σε συνεργασία με την Ethos Media Α.Ε.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος των Greek Exports Awards δεν είναι άλλος από την ανάδειξη και επιβράβευση του ελληνικού επιχειρείν που συνδράμει στην αύξηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης στη χώρα μας, προσφέροντας παράλληλα αξιόλογα παραδείγματα προς μίμηση για τις υπόλοιπες ελληνικές επιχειρήσεις.
Τα εξαγωγικά βραβεία παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ Νίκος Ανδρίτσος και Νίκος Υποφάντης, ενώ στους συμμετέχοντες συγκαταλέγονται η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων.
Το κορυφαίο εξαγωγικό βραβείο IASON 2013: Premier Greek Exports Award απένειμε στην εταιρεία ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. ο κ. Νότης Μηταράκης, Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων παρουσιάζοντας έναν απ’ τους κύριους στόχους της κυβέρνησης ο οποίος είναι «οι εξαγωγές να αποτελούν το 2015 το 17% του ΑΕΠ. Το βραβείο Κορυφαίος Εισαγωγέας Ελληνικών Προϊόντων στο Εξωτερικό 2013 απένειμε στην εταιρία ODYSEA LTD, ο κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και το παρέλαβε ο κ. Πάνος Μανουηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Επίσης 9 βραβεία στους ακόλουθους τομείς δραστηριοποίησης απονεμήθηκαν σε 26 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις:

Βιομηχανία
1ο Pharmathen
2ο ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT Α.Β.Ε.Ε.
3ο ΑΛΟΥΜΑΝ Α.Β.Ε.Ε.

Μεταποίηση
1ο Terra Creta A.B.E.E.
2ο KRONOS S.A.
3ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. – OLYMP

Τεχνολογία-Καινοτομία
1ο MLS Multimedia S.A.
2ο HELIC
3ο MILTECH HELLAS S.A.

Εξάπλωση σε ξένες αγορές μέσω θυγατρικών εταιρειών ή/και franchise
1ο ΑΛΟΥΜΥΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.
2ο ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.
3ο INTRALOT Α.Ε.

Πρωτογενής Τομέας
1ο Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου
2ο ΓΑΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Β.Ε.Ε.
3ο ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.Β.Ε.

Νεοϊδρυθείσα Εξαγωγική Εταιρεία (Έπαινος)
STELMAN TRADE LTD
VERDES INNOVATIONS SA

Εταιρεία Υποβοήθησης Εξαγωγέων
1ο ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
2ο EXPOAID E.E.
3ο EULER HERMES EMPORIKI

Καλύτερη Εισηγμένη Εξαγωγική Εταιρεία
1ο KLEEMANN HELLAS A.B.E.E.
2ο ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ Α.Β.Ε.Ε.
3ο ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.

Επώνυμο εξαγώγιμο προϊόν ή υπηρεσία
1ο APIVITA A.E.B.E.
2ο SEPTONA S.A. (Group)
3ο Σ.Η.Α. ΜΕΤΑΞΑ Α.Β.Ε.

Τα βραβεία διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όλων των κεντρικών εξαγωγικών φορέων και συνδέσμων και της πλειοψηφίας των διμερών αλλά και τοπικών επιμελητηρίων της ελληνικής επικράτειας. Στην κριτική επιτροπή των βραβείων εκπροσωπήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι θεσμικοί φορείς, ακαδημαϊκοί και σύμβουλοι.

prismanews.gr