digitalΤα τελευταία νέα στο κρητικό ίντερνετ είναι πολλά και αυτό είναι ευχάριστο. Αυτά όσον αφορά τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες σε ενημερωτικά κυρίως sites ενω έχουμε μία δραματική κάμψη στα κρατικά, δημοτικά και παρεμφερή sites εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Στα Χανιά, ένα από τα πιό παλιά ενημερωτικά sites, αυτο της εφημερίδας “Χανιώτικα Νέα” συνεχίζει σταθερά χωρίς αλλαγές. Οι στήλες που βρίσκει κάποιος στην έντυπη έκδοση, υπάρχουν σχεδόν όλες και στην ιντερνετική. Είναι αξιοθαύμαστη η ποσότητα της ύλης αν και πολλοί αρθρογράφοι γράφουν για την τιμή των όπλων… ενώ η αίσθηση του μονοπώλιου στην ενημέρωση που υπάρχει σε αναγνώστες και ιδιοκτήτες είναι εμφανής, κάτι που συμβαίνει τουλάχιστον 2μισυ δεκαετίες.

Ενα καινούριο ενημερωτικό site είναι το zarpa.gr, του ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού super fm και παρουσιαστή σε τηλεοπτικά κανάλια -πρόσφατα στο “Κρήτη tv”, Δημήτρη Παπά. Χαλαρό με χιουμοριστική διάθεση, δεν φαίνεται όμως να προσθέτει πολλά στην ήδη φορτωμένη “πιάτσα” πανελλήνια, με παρόμοια μπλογκ και σάϊτ.

Ενα ακόμα νεό ενημερωτικό site είναι το xanianews. Φαίνεται φιλόδοξο και θα δούμε αν έχει συνέχεια.

Το flashnews συνεχίζει όπως ξεκίνησε με σταθερή ροή ειδήσεων, σε παγκρήτιο επίπεδο. Το ίδιο ισχύει γιά το ηρακλειώτικο cretalive που βρίσκεται πολύ ψηλά στις μετρήσεις. Ενα από τα πιό αξιόπιστα κρητικά site είναι και το creteplus.

Το Digital Crete είδαμε πρόσφατο ανανεωμένο, με πολύ ωραίο design.

Στο Ρέθυμνο ενημερωτικά sites είναι, rethymnoguide, goodnet.

Ανανεωμένο είναι και το site της εφημερίδας Ρεθυμνιώτικα Νέα

Στην Αθήνα φαίνεται ότι έχουν έδρα 3 σχετικά καινούρια sites, με αξιόλογη ύλη και πιστότητα. Είναι τα : mykriti, Κρητικά Επίκαιρα και prismanews.

Στον τομέα της ψυχαγωγίας υπάρχουν το cretevents και creteout από το Ηράκλειο, τα κρητικο-αθηναϊκά Κρητική γωνιά και cretanfest, τα ρεθυμνιώτικα rethemnos.gr,  hxos fm ενώ στα Χανιά έκανε την εμφάνιση του πρόσφατα το glentia.gr