Πρόταση των Τουρκικών Αερογραμμών για σύνδεση της Κρήτης με την Κωνσταντινούπολη

d6fab0d77dcb1439255cf1653d7e527a_XLΤην αεροπορική διασύνδεση της Κρήτης με την Τουρκία και συγκεκριμένα την Κωνσταντινούπολη, 4 φορές την εβδομάδα από τον ερχόμενο Ιούνιο, προγραμματίζουν οι Τουρκικές Αερογραμμές.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα σε ειδική ενημερωτική συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή, η γενική διευθύντρια της αεροπορικής εταιρείας Turkish Airlines στην Ελλάδα Gulay Ozturk.  Στην ενημερωτική συνάντηση παραβρέθηκαν οι φορείς του τουρισμού, και άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης «πρόκειται για μια σημαντική πρόταση των Τουρκικών Αερογραμμών, που θέλουν  να συνδέσουν την Κρήτη με την Τουρκία και συγκεκριμένα την Κωνσταντινούπολη, και τους υπόλοιπους διεθνείς προορισμούς ανά τον κόσμο». Ο Περιφερειάρχης Κρήτης είπε ακόμα ότι «μέσα από την συγκεκριμένη αεροπορική διασύνδεση η Κρήτη αναμένεται να βγει ωφελημένη τουριστικά, και για αυτό σήμερα συγκαλέσαμε αυτή την συνάντηση προκειμένου να ενημερωθούν οι φορείς του τουρισμού, οι εκπρόσωποι των οποίων θα καταθέσουν την γνώμη τους».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η διευθύντρια των Τουρκικών Αερογραμμών στην χώρα μας Gulay Ozturk, «μέχρι σήμερα οι Τουρκικές Αερογραμμές πετάνε 3 φορές την ημέρα από την Αθήνα στην Τουρκία, και μια φορά από τη Θεσσαλονίκη, ενώ ενώνουν περισσότερες από 200 πόλεις ανά τον κόσμο μέσω Κωνσταντινούπολης» και πρόσθεσε: «Η Κρήτη για εμάς είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός. Μάλιστα προγραμματίζουμε το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου να φέρουμε στο νησί σας τους μεγαλύτερους Τούρκους τουριστικούς πράκτορες για να ενημερωθούν, και οι οποίοι με την σειρά τους θα προτείνουν την Κρήτη για Καλοκαιρινές διακοπές».
Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 1 εκατομμύριο Τούρκοι τουρίστες επέλεξαν για τις διακοπές τους την Ελλάδα το 2012.
«Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει οι Τουρκικές Αερογραμμές προγραμματίζουν από τον Ιούνιο 4 δρομολόγια την εβδομάδα από Ηράκλειο-Κωνσταντινούπολη, όλο το χρόνο, ή τους περισσότερους μήνες του χρόνου» ανέφερε η διευθύντρια της εταιρείας στην Ελλάδα Gulay Ozturk. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί για το θέμα ο κύκλος των διακρατικών επαφών μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Ακολουθούν ενημερωτικά στοιχεία από το Γραφείο Τύπου των Τουρκικών Αερογραμμών
Η Γενική Διευθύντρια της Turkish Airlines στην Αθήνα, κ. Γκιουλάι Οζτούρκ πραγματοποιεί κύκλο επισκέψεων στις Περιφέρειες της χώρας με στόχο την επαφή με τις τοπικές αρχές αλλά και φορείς και επιχειρηματίες από τον χώρο του τουρισμού με στόχο την οριοθέτηση ενός συγκεκριμένου πλαισίου μέσα στο οποίο θα πραγματοποιηθούν κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της κάθε περιοχής. Η Turkish Airlines πετάει σε 220 προορισμούς διαθέτοντας πλέον το 4ο μεγαλύτερο δίκτυο πτήσεων στον κόσμο, ενώ πετάει συνολικά σε 98 χώρες, τις περισσότερες από κάθε άλλα αεροπορική εταιρία. Στο πλαίσιο αυτό, η Turkish Airlines μπορεί να αποτελέσει τη γέφυρα μεταξύ των παραπάνω προορισμών και της Ελλάδας συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της χώρας. Παράλληλα, η Turkish Airlines κάνει σημαντικές προσπάθειες για την ενίσχυση του τουρισμού στην Ελλάδα μέσω των ταξιδιών φιλοξενίας (Fam Trips) τουριστικών πρακτόρων και ΜΜΕ από χώρες με πολύ ενεργό τουριστικά πληθυσμό, όπως η Ρωσία, η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Κορέα, η Ιαπωνία, η Ινδία ο Καναδάς, το Αζερμπαϊτζάν, η Τουρκία κ.α. Για το λόγο αυτό, η Turkish Airlines επιδιώκει τη συνεργασία με τις Περιφερειακές Αρχές με στόχο την κωδικοποίηση συγκεκριμένων δράσεων που μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην προώθηση του τουρισμού. Μάλιστα, ειδικά για την περιοχή της Κρήτης έχει προγραμματιστεί να λάβει τον ερχόμενο Ιούνιο fam trip με τουριστικούς πράκτορες από την Τουρκία.
Σχετικά με την Turkish Airlines:
Η Turkish Airlines ιδρύθηκε το 1933, με στόλο που αρχικά αποτελούσαν 5 αεροσκάφη. Μέλος της Star Alliance, η Turkish Airlines είναι σήμερα μία εταιρεία τεσσάρων αστέρων, με στόλο που αποτελείται από 212 αεροσκάφη (επιβατικά και cargo), τα οποία πετάνε σε 220 πόλεις σε όλο τον κόσμο, 36 εγχώριους και 184 διεθνείς προορισμούς. Η Turkish Airlines, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρίες, έχει λάβει αρκετά «Passengers Choice Awards» από την Skytrax. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του 2011 και του 2012, η Turkish Airlines αποτέλεσε τη νικήτρια εταιρεία των 3 κατηγοριών «Best Airline Europe», «Best Premium Economy Seats» για τα καθίσματα της κατηγορίας Comfort, και «Best Airline Southern Europe». Επίσης, έχει λάβει βραβεία για τις υπηρεσίες του catering, ενώ κατέχει την πολυπόθητη αναγνώριση της ως αεροπορική εταιρεία τεσσάρων αστέρων και βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων αερομεταφορέων με ύψιστη ποιότητα υπηρεσιών. Η Turkish Airlines έχει επίσης βραβευτεί ως «World’s Best Economy Class On-board Catering» από την Skytrax το 2010 και ως «Best On-board Food 2011» από την Skyscanner. Οι επιβάτες, μεγάλων αποστάσεων της Business Class, έχουν επίσης τη δυνατότητα να απολαύσουν τις υπηρεσίες του “Ιπτάμενου Σεφ” κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους.

mykriti.gr