Ποινική δίωξη σε Δούκα, Παπαντωνίου και Βουλγαράκη

doukas_voulgarakisΠοινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες άσκησε η εισαγγελέας εφετών, Ελένη Ράικου, στον πρώην υπουργό Πέτρο Δούκα.
Ακόμη δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε στον Γιάννο Παπαντωνίου από τον εισαγγελέα εφετών κ. Μωραιτάκη, καθώς είναι παλαιότερη χρονολογιακά από το 2008 η δήλωση του πόθεν έσχες, όταν και άλλαξε ο νόμος.
Οι δύο πρώην υπουργοί…
παραπέμθηκαν στη δικαιοσύνη από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών για «ανειλικρινείς δηλώσεις πόθεν έσχες».
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Δούκας γιατί δεν είχε δικαιολογήσει επαρκώς ποσό 1 εκατομμυρίου ευρώ, που είχε καταγραφεί στη δήλωση «πόθεν έσχες» του 2009 και δεν υπήρχε στην αντίστοιχη δήλωση του 2010 ενώ ο κ. Παπαντωνίου ελέγχεται, γιατί απέκρυψε καταθέσεις ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία της συζύγου του, η οποία περιλαμβάνεται στη «λίστα Λαγκάρντ».
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ παραπέμφθηκε ομόφωνα, ενώ η παραπομπή του πρώην υπουργού της ΝΔ έγινε με ψήφους 7 υπέρ και 4 κατά, με τους βουλευτές της ΝΔ να μειοψηφούν.
Τέλος ο εισαγγελέας εφετών, κ. Αγγελής άσκησε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στον Γιώργο Βουλγαράκη.
Η παραπομπή του αφορά στην αποκάλυψη ότι το όνομα της συζύγου του, Κατερίνας Πελέκη, περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ. Ο πρώην υπουργός δεν ανέφερε στη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης ότι η σύζυγός του ήταν συνδικαιούχος offshore εταιρείας που διατηρούσε λογαριασμό στην τράπεζα HSBC.
24gr.blogspot.com