Σήμερα το τελευταίο αντίο για τον άτυχο Σάββα στα Χανιά

savvas giorgosΤο τελευταίο αντίο λένε σήμερα συγγενείς και φίλοι στον αδικοχαμένο Σάββα Παπαδόπουλο τον Χανιώτη φοιτητή που βρήκε τραγικό θάνατο στο σπίτι του στη Λάρισσα από τις αναθυμιάσεις αυτοσχέδιο μαγκαλιου.

Σε κλίμα πένθους τα Χανιά αποχαιρετούν σήμερα το άτυχο παιδί με την εξώδιο ακολουθία να ψάλλεται στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αγιά Κυδωνίας και η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο του χωριού.

Την ίδια ώρα σε σοβαρή κατάσταση νοσηλευόμενος στη Μ.Ε.Θ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο συγκάτοικος του Σάββα επίσης Χανιώτης Γιώργος Τορουντέσκου. Σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα ο Σάββας με τον Γιώργο ήταν φίλοι από μικρά παιδιά στα Χανιά. Οι δύο νέοι ήταν συμμαθητές στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Χανίων και συγκεκριμένα στον Τομέα Δομικών Εργων. Στη συνέχεια πέρασαν μαζί στο Τ.Ε.Ι. στη Λάρισα και μαζί ενοικίασαν το σπίτι στο οποίο εκτυλίχθηκε η τραγωδία. Οι καθηγητές τους μιλάνε με τα καλύτερα λόγια και για τα δύο παιδιά. Στην ομάδα του σχολείου στο Facebook αναρτήθηκε κείμενο το οποίο συγκίνησε όλους όσοι το έχουν διαβάσει.

Στο κείμενο του 1ου ΕΠΑ.Λ., που έχει αναπαραχθεί από εκατοντάδες χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται: Το σχολείο μας θρηνεί. Χάσαμε τον Σάββα, ο Γιώργος κινδυνεύει. Δύο παιδιά, δύο μαθητές μας που πριν λίγους μήνες ήταν μαζί μας. Που όποτε έρχονταν για διακοπές στα Χανιά από τη Λάρισα, αισθάνονταν την ανάγκη να μας επισκεφτούν στο σχολείο, που ήταν γι? αυτούς σημείο αναφοράς. Δυστυχώς ο Σάββας δε θα ξανάλθει. Θα περιμένουμε όμως τον Γιώργο, που θα τα καταφέρει για να έλθει κοντά μας να τον αγκαλιάσουμε, να τον παρηγορήσουμε, να τον στηρίξουμε. Καλό παράδεισο Σάββα, αγόρι μας … Γιώργο, μην αργήσεις να γυρίσεις. Σε περιμένουμε… στο σχολειό μας!.Συγκλονίζουν τα σχόλια κάτω από αυτή την ανάρτηση. Χαρακτηριστικά, ένας εκπαιδευτικός αναφέρει: Πέθαναν από μονοξείδιο του άνθρακα. Οπως και οι διαδηλωτές πεθαίνουν από ανακοπή. Οπως και οι συνταξιούχοι πεθαίνουν από στεφανιαία νόσο. Οπως… Οπως… Οπως… Δεν ξέρω τι είναι πιο έντονο μέσα μου.

Η θλίψη για τον άδικο χαμό του Σάββα και την κρίσιμη κατάσταση του Γιώργου ή η οργή για τους αυτουργούς της δολοφονίας, αυτούς που επέβαλαν τη φτωχοποίηση που ξανάφερε στη ζωή μας τα μαγκάλια και… και… και….Προχθές, το 1ο ΕΠΑ.Λ. προχώρησε και σε νέα ανάρτηση για τα δύο παιδιά: Σας ευχαριστούμε όλους για την αθρόα συμμετοχή σας και την αμέριστη συμπαράστασή σας στον πόνο μας. Στη μνήμη του Σάββα ας σιγοτραγουδήσουμε όλοι μαζί το τραγούδι που του αφιερώνουμε: ‘Εχε το νου σου στο παιδί, γιατί αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα’.Η σορός του Σάββα έφτασε στα Χανιά πριν 3 μέρες με έξοδα του Δήμου Λάρισας.

prismanews.gr