Νωρίτερα ο καθαρισμός των παραλιών του Ρεθύμνου!

katharismos-paraliasΜε εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησε ο καθαρισμός της παραλίας της πόλης, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Απριλίου οπότε ξεκινά επισήμως η νέα τουριστική περίοδος στο Ρέθυμνο.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης με το ειδικό μηχάνημα που έχει στη διάθεσή της έχει ήδη ξεκινήσει από την περασμένη βδομάδα τις εργασίες καθαρισμού με προτεραιότητα στην αμμώδη έκταση από το Δελφίνι μέχρι το ξενοδοχείο Περλ στα Μισσίρια προκειμένου η παραλία να είναι επισκέψιμη από τους συμπολίτες αλλά και από τους χιλιάδες επισκέπτες μας ενόψει των Καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Μόλις ολοκληρωθεί ο ενδελεχής καθαρισμός του συγκεκριμένου τμήματος από κάθε λογής απορρίμματα και περιττά στοιχεία (φύκια, αποτσίγαρα, πέτρες κλπ.) οι εργασίες θα συνεχιστούν στην ανατολική παραλία μέχρι την περιοχή της Σκαλέτας και κατόπιν έχει προγραμματιστεί αντίστοιχη στο δυτικό αμμώδες παραλιακό μέτωπο μέχρι και την παραλία της Επισκοπής.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου ξεκίνησε τον καθαρισμό των παραλιών νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ώστε να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες που ήδη απολαμβάνουν τους περιπάτους τους στην ακτή αλλά και η εικόνα της πόλης να είναι άριστη στους επισκέπτες της.

Παρότι η καθαριότητα της παραλίας θα έχει πλήρως αποκατασταθεί μετά το πέρας των εργασιών, η Υπηρεσία Καθαριότητας θα επανέλθει για να τη φρεσκάρει πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν αφού είναι πιθανό λόγω καιρικών συνθηκών να υπάρξει εκ νέου ανάγκη απομάκρυνσης φυκιών κλπ.

goodnet.gr