Έως τις 18 Μαρτίου οι κοινοπραξίες που θα διεκδικήσουν τον ΟΠΑΠ

opap_pwlhshΣτις 18 Μαρτίου εκπνέει η καταληκτική προθεσμία για τη συγκρότηση των κοινοπραξιών που θα υποβάλουν προσφορές στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες λόγω των καθυστερήσεων στη ψήφιση της τροπολογίας που προβλέπει τη διαχείριση των εμπιστευτικών πληροφοριών για τις υπό αποκρατικοποίηση ΔΕΚΟ το ΤΑΙΠΕΔ παρέσχε παράταση μίας εβδομάδας στο αρχικό χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε ότι μέχρι τις 11 Μαρτίου θα έπρεπε να έχουν οριστικοποιηθεί οι κοινοπραξίες διεκδίκησης του Οργανισμού.

Η σχετική τροπολογία που προβλέπει ότι οι διοικήσεις των υπό κρατικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων υποχρεώνονται να παρέχουν στους υποψήφιους επενδυτές όλα τα στοιχεία της οικονομικής τους κατάστασης και το περιεχόμενο των συμβάσεων που έχουν υπογράψει προκειμένου οι επενδυτές να έχουν μια πλήρη εικόνα για την επιχείρηση αποσύρθηκε χθες το μεσημέρι από το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας»

Με την τροπολογία οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη όταν παρέχουν στοιχεία και εμπιστευτικές πληροφορίες στο ΤΑΙΠΕΔ, εξαιρούνται δε τα στοιχεία που συνδέονται με την εθνική ασφάλεια και δεν αντίκεινται στις διατάξεις της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με την τροπολογία, στελέχη ή σύμβουλοι του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), αλλά και επενδυτές ή σύμβουλοι τους που χρησιμοποιήσουν εμπιστευτικές πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση υπό αποκρατικοποίηση εταιρειών προς σκοπούς που δεν σχετίζονται με το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης θα βρεθούν αντιμέτωποι με κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή έως 10 εκατ. ευρώ.

Βουλευτές ζήτησαν η τροπολογία να αποσυρθεί επικαλούμενοι το γεγονός πως το περιεχόμενό της είναι άσχετο με το νομοσχέδιο στο οποίο ενσωματώθηκε  Σημειώνεται πως η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ αποσύρθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα.

in.gr