Άρχισε η δίκη για τη δολοφονία του Ρουσάκη

dikh_roussakhΚάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη, από τα Μάλια, κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ οπαδών ομάδων, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.


Η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, με βασικό κατηγορούμενο έναν 26χρονο. Το δικαστήριο όμως είχε δηλώσει αναρμόδιο, καθώς η υπόθεση λόγω της κατηγορίας των κατηγορουμένων για διατάραξη κοινής ειρήνης από άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, θα έπρεπε να εκδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Έτσι, η δικογραφία επέστρεψε στην εισαγγελία Εφετών, για να προσδιοριστεί η δίκη για σήμερα, αφού το 18μηνο της προφυλάκισης για τον βασικό κατηγορούμενο, τον 26χρονο, εκπνέει στις 7 Μαρτίου.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου για την υπόθεση της φονικής συμπλοκής, παραπέμπονται 21 νεαροί, ενώ βασικός κατηγορούμενος είναι ένας 26χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές Νεάπολης. Σύμφωνα με το βούλευμα, ο 26χρονος φέρεται ότι ήταν «εκείνος που στη διάρκεια της συμπλοκής έπληξε δύο φορές τον Γιάννη Ρουσάκη με ένα σουγιά, με λάμα μήκους δέκα εκατοστών και τον τραυμάτισε στη θωρακική και κοιλιακή χώρα, συνεπεία των οποίων η πρόκληση τραυματικού αιμοθώρακα και τρώση της καρδιάς τα οποία επέφεραν ως μόνη ενεργό αιτία το θάνατό του».
Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να κρατήσει ημέρες.