Συνάντηση Σκουλάκη-Αγαπάκη για τον κόμβο Γαλατά

dsc01561Την επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης των έργων στον ημιτελή κόμβο του Γαλατά της Δ.Ε. Ν. Κυδωνίας που συνδέει τη νέα Εθνική Οδό Χανίων-Κισάμου με την Παλαιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) ζήτησε ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013, στο Ηράκλειο, με τον Δ/ντη της Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ) κ. Γ. Αγαπάκη.

Ο Δήμαρχος Χανίων ενημερώθηκε αναλυτικά από τον κ. Αγαπάκη για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής απ’ όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΠ “Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας” για το εν λόγω σημαντικό έργο που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Χανίων.

Παράλληλα ο κ. Σκουλάκης έλαβε τη διαβεβαίωση πως έως τα μέσα Απριλίου θα έχει πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση, με την υποβολή προσφορών, για την περαίωση του ισόπεδου κόμβου του συνδετήριου δρόμου Γαλατάς – Παλαιά Εθνική Οδός (Π.Ε.Ο).

Όσον αφορά το χρόνο έναρξης των εργασιών στον κόμβο του Γαλατά ο κ. Αγαπάκης  εκτίμησε πως «αυτές πιθανότατα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2013» ενώ τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Δήμαρχο Χανίων για την «καθοριστική συμβολή και τη βοήθεια του» – όπως τη χαρακτήρισε – για την εγκατάσταση στην Υπηρεσία, τεχνικού συμβούλου ο οποίος συνέβαλλε σημαντικά στη σύνταξη των τελικών επιμετρήσεων και στον προσδιορισμό του ανεκτέλεστου φυσικού αντικειμένου του έργου «Ολοκλήρωση Β΄ Φάσης Παράλληλων έργων Γαλατάς – Κολυμπάρι» – με δεδομένο ότι ο ανάδοχος του έργου είχε κηρυχθεί οριστικά έκπτωτος – προκειμένου οι υπόλοιπες εργασίες αυτού να μπορέσουν να δημοπρατηθούν.

[Δημοκράτης Χανίων]

ΣΧΟΛΙΟ

Χαιρόμαστε!! Καιρός είναι να τελειώνει αυτό το αίσχος… Τόσες πετυχημένες φιέστες κάνει ο Δήμος ας κάνει και ένα έργο… Μην ξεχνάμε είναι σημείο εισόδου-εξόδου πάνω απο 2 εκατομμυρίων ανθρώπων το καλοκαίρι δεν είναι παίξε γέλασε…