Προ των πυλών ενιαίος οργανισμός για τα Κρητικά προϊόντα !

maximos__mainΑνάγκη να προωθηθεί ένα πιστοποιημένο κι αναβαθμισμένο σύστημα προώθησης εξαγωγών των Κρητικών προϊόντων, ως προϊόντα ανώτερης ποιότητας και διατροφικής αξίας – Τι είπαν κατά τη συνάντησή τους ο Ηρακλειώτης βουλευτής, Μ. Σενετάκης με τον ευρωβουλευτή Γ. Χατζημαρκάκη.

Την ανάγκη να προωθηθεί ένα πιστοποιημένο κι αναβαθμισμένο σύστημα προώθησης εξαγωγών των Κρητικών προϊόντων, ως προϊόντα ανώτερης ποιότητας και διατροφικής αξίας, επισήμαναν κατά τη συνάντησή τους , μαζί με άλλα σημαντικά οικονομικά και αναπτυξιακά θέματα, ο κρητικής καταγωγής ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης και ο βουλευτής Ν.Δ. Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης, στις Βρυξέλλες.

Ο ευρωβουλευτής υποδέχτηκε στο γραφείο του το βουλευτή Ηρακλείου, προκειμένου να συζητήσουν μια σειρά από σημαντικά ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την Κρήτη, αλλά και την Ελλάδα γενικότερα. Με αφορμή τη συνάντηση που είχε ο Γιώργος Χατζημαρκάκης με τον Επίτροπο Γεωργίας προ ημερών, στη συζήτηση τέθηκε το ζήτημα προώθησης των Κρητικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στις αγορές της Ευρώπης. Ο κ. Χατζημαρκάκης ενημέρωσε τον κ. Σενετάκη για τα αποτελέσματα της συνάντησης, ενώ και οι δύο συμφώνησαν στην ανάγκη δημιουργίας ενός πιστοποιημένου κι αναβαθμισμένου συστήματος προώθησης εξαγωγών των Κρητικών προϊόντων, ως προϊόντα ανώτερης ποιότητας και διατροφικής αξίας.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. επανέλαβε  πως πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να αναπτυχθούν τέτοιες δράσεις, και να προωθηθούν με τις κατάλληλες προϋποθέσεις και ενέργειες  στο εξωτερικό.

Το ζήτημα των διαπιστώσεων που πραγματοποίησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναφορικά με τον καθορισμό λαθεμένου συντελεστή υλοποίησης του προγράμματος δράσης για την Ελλάδα, απασχόλησε παράλληλα τους κ.κ. Σενετάκη και Χατζημαρκάκη. Ο κ. Χατζημαρκάκης υποστήριξε πως θεωρεί ότι τέτοιας κλίμακας ατοπήματα δεν πρέπει να συμβαίνουν, ειδικά από εξειδικευμένους στον τομέα τους τεχνοκράτες. Ενημέρωσε παράλληλα τον κ. Σενετάκη πως κατέθεσε σχετική ερώτηση στην Κομισιόν για διερεύνηση τυχόν αρνητικών επιπτώσεων στο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας που προκύπτουν από την παραδοχή αυτή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο ευρωβουλευτής μαζί με το βουλευτή επιπρόσθετα συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στον ελλαδικό και το Διεθνή χώρο, αναγνωρίζοντας και οι δύο πως έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της δυσκολότερης συγκυρίας που έχει περάσει η Ελλάδα από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Ο κ. Σενετάκης ευχαριστώντας τον κ. Χατζημαρκάκη για την συνάντηση  υπογράμμισε πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καταβάλουν τη μεγίστη δυνατή προσπάθεια με σκοπό να  εξέλθει η χώρα από την κρίση και να επανέλθει σε αναπτυξιακή πορεία.

cretalive