Aπέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι στα Χανιά για μια βδομάδα !!

Αποχή από τα καθήκοντά τους, από τη Δευτέρα 12 Απριλίου και για μια εβδομάδα, αποφάσισαν σήμερα οι δικηγόροι των Χανίων, οι οποίοι αντιδρούν στην πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης για δημιουργία εφετείου ανατολικής Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο.

Το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε στα Χανιά η γενική συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Ποντικάκης, αποφασίσθηκε η αποχή από τη Δευτέρα των δικηγόρων του νομού από τα καθήκοντά τους, καθώς και το κλείσιμο των δικηγορικών γραφείων.

Και οι δύο κινητοποιήσεις θα έχουν διάρκεια μίας εβδομάδας, οπότε και οι δικηγόροι, αναμένεται να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου με τους βουλευτές και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και φορέων του νομού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, θα γίνει προσπάθεια μέσω και των βουλευτών να υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να τον ενημερώσουν για την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο ίδρυσης του εφετείου ανατολικής Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο.

[2810.gr]