Συγκίνηση και θλίψη στο “αντίο” στο Στέλιο Δασκαλαντωνάκη

daskal

30/12/12

Με έκδηλα τα συναισθήματα της θλίψης και της βαθιάς συγκίνησης, η οικογένειά του, το Ρέθυμνο, ο τουρισμός και ο επιχειρηματικός κόσμος αποχαιρέτησαν την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου τον Τάκη Δασκαλαντωνάκη.

Έναν άνθρωπο που κατά κοινή ομολογία έβγαλε το Ρέθυμνο από το περιθώριο, άνοιξε τις πόρτες στον τουρισμό και έδειξε νέους δρόμους ανάπτυξης στον τόπο μας.

Ήταν όλοι εκεί χθες στο Α΄ Νεκροταφείο. Η οικογένειά του, η λατρεμένη του Μαίρη, τα παιδιά του, οι γαμπροί του, η νύφη του, τα εγγόνια του.

Ήταν τα αδέλφια του, ο Νίκος, η Χαρά και τα ανίψια του. Ήταν όλοι οι παλιοί του συνεργάτες, που μαζί ξεκίνησαν το όραμα της τουριστικής ανάπτυξης. Ήταν όλοι οι παλιοί του φίλοι, πιστοί από την αρχή ως το τέλος.
Διάχυτη η συγκίνηση και πολλές οι μνήμες από τη ζωή και το έργο ενός Άρχοντα που πρόσφερε όσο λίγοι σ’ αυτόν τον τόπο.

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος έψαλε τη νεκρώσιμη ακολουθία και αποχαιρέτησε με συγκινητικά λόγια τον εκλιπόντα.

Παρόντες ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιάννης Βαρδινογιάννης, η κ. Ελένη Κεφαλογιάννη, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, του τουρισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τα «Χανιώτια Νέα», στεφάνια έστειλαν μεταξύ άλλων ο κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης και η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη που απουσίαζαν στο εξωτερικό.

Tη σορό του Τάκη Δασκαλαντωνάκη συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία τιμητικό άγημα του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης με πένθιμη φορεσιά.

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε ο αποχαιρετισμός των παιδιών του Τάκη που είπαν:

«Μια ερώτηση θα ηχεί στα αυτιά μας πάντα «Τι κάνει ο κύριος Τάκης;» Τώρα πια κανείς δεν θα μας ξαναρωτήσει. Η φυσική σου σιωπή, θα αναδεικνύει συνεχώς την απουσία σου. Το μέγεθος της απώλειάς σου προκύπτει από το μέγεθος της προσφοράς σου. Όλοι εδώ σήμερα που σε αποχαιρετούν, γνωρίζουν πως το όραμά σου άλλαξε το Ρέθυμνο. Πράξεις με έργα κι όχι λόγια. Πράξεις, όπως των αληθινών σου φίλων, που δεν έλειψαν ποτέ από κοντά σου.

Η αξία όλων αυτών που δημιούργησες όμως, δεν μπορεί να συγκριθεί με την αξία της ανθρωπιάς σου. Ακτινοβολούσες και γοήτευες. Όχι τυχαία. Ήσουν πρωτοπόρος. Είχες διεισδυτική σκέψη και αισθητική παιδεία. Η απλότητά σου και ο τρόπος που απολάμβανες αυτό που έκανες ήταν μεγάλο σχολείο και αστείρευτη πηγή έμπνευσης για όσους είχαν την τύχη να εργαστούν μαζί σου.

Η ζωή εγκατέλειψε το φθαρτό σώμα σου. Όμως εσύ θα ζεις. Θα ζεις μέσα από το μεγαλύτερο και πιο λαμπρό δημιούργημά σου. Την οικογένειά σου. Μέσα από τη λατρεμένη Μαίρη σου, τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου. Μέσα από τις αρχές, τις αξίες, τα ιδανικά κυρίως όμως μέσα από την αγάπη που τους έδωσες. Αγάπη απόλυτη και απέραντη. Και όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει ζωή.

Καλό ταξίδι, Σε λατρεύουμε».

creteplus.gr