Οι δύο εξαδέλφες του Γ.Παπακωνσταντίνου και τα “μυστήρια” της λίστας Λαγκάρντ

papakonstantinouΗ θύελλα με τα πρόσωπα από τη λίστα Λαγκάρντ έφερε στο μάτι του κυκλώνα τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών.
Πρόκειται για τις πρώτες εξαδέλφες του, Ελένη και Μαρίνα, κόρες του τέως υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου.
Ο φάκελος που κατατέθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα στον πρόεδρο της Βουλής περιλαμβάνει αντίγραφο cd της αυθεντικής λίστας Λαγκάρντ και αρχεία που αφορούν τα τρία ονόματα που δεν περιέχονταν στην αρχική λίστα, η οποία είχε αποσταλεί προ καιρού στη Βουλή.
Τα πρόσωπα αυτά είναι η κ. Ελένη Παπακωνσταντίνου του Μιχαήλ με τον σύζυγό της κ. Συμεών Σικιαρίδη, καθώς και ο κ. Ανδρέας Ρωσσώνης, σύζυγος της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, η οποία όμως δεν αναφέρεται στη λίστα Λαγκάρντ. Παράλληλα στον φάκελο περιλαμβάνονται αντίγραφα από το σύστημα TAXIS που έχουν σχέση με τα πρόσωπα αυτά. Ολα περιστρέφονται γύρω από τους λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία. Από τη σύγκριση την οποία έκαναν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, προκύπτει ότι είχαν αφαιρεθεί δύο τραπεζικοί λογαριασμοί. Ο ένας ανήκει στην κ. Ελένη Παπακωνσταντίνου και τον σύζυγό της με κατάθεση 1.222.000 δολαρίων και ο δεύτερος στο όνομα του κ. Ρωσσώνη, ο οποίος όμως είναι κλειστός. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για καταγραφή καταθέσεων πριν από το 2007.
Οι δύο εξαδέλφες του πρώην υπουργού είναι και οι ίδιες δικηγόροι ακολουθώντας τα χνάρια της οικογένειας. Η κ. Ελένη Παπακωνσταντίνου έχει κάνει λαμπρές νομικές σπουδές και έχει αναπτύξει ιδιαίτερη επαγγελματική και κοινωνική δράση. Σπούδασε νομικά στο London School of Economics και στη συνέχεια προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στο περίφημο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ των ΗΠΑ. Επίσης έχει κάνει το διδακτορικό της στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στις Βρυξέλλες. Εργάστηκε για ένα διάστημα στις ΗΠΑ σε δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια ανέπτυξε τις επαγγελματικές της δράσεις στην Αθήνα.
η συνέχεια εδω