Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στο 4ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

Δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στο 4ο Φεστιβάλ Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, το οποίο ολοκληρώθηκε μ’ επιτυχία την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Οι Κρήτη συμμετείχε στο φεστιβάλ- θεσμό με 30 παραγωγούς, τα προϊόντα των οποίων γεύτηκαν και είδαν χιλιάδες επισκέπτες του φεστιβάλ, που πέρασαν από το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι εντυπώσεις για το φεστιβάλ τόσο των εκθετών, των συμμετεχόντων εταιρειών, παραγωγών, φορέων όσο και των επισκεπτών μεταξύ των οποίων εμπορικοί αντιπρόσωποι, αντιπρόσωποι εξαγωγικών εταιρειών, ενεργοί μελισσοκόμοι αλλά και εν δυνάμει μελισσοκόμοι, ήταν οι καλύτερες. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν όλοι οι φορείς του κλάδου και της Ελληνικής Επιστημονικής Κοινότητας.

Το φεστιβάλ διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η προβολή του Ελληνικού μελιού και των προϊόντων μέλισσας, αλλά και των καινοτόμων δράσεων των Ελληνικών Επιχειρήσεων, η δημιουργία δικτύων που θα αυξήσουν τις τιμές των μελισσοκομικών προϊόντων και η ανάδειξη όλων των νέων τεχνολογιών που αφορούν το Ελληνικό μέλι.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη, Κουκιαδάκη, της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρης Λιονή, του Περιφερειακού Συμβούλου και Μελισσοκόμου Γιάννη Λεονταράκη και των στελεχών της Περιφέρειας Κρήτης, Ελευθερίας Βολικού και Ευθυμίας Βιδάκη. Παρόντες ήταν επίσης ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφέρειας Αττικής, Μιχάλης. Βασιλάκης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Μπενέτος, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρης Μελάς, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, Λεωνίδας Καζακόπουλος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Πάνος Πίτσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής του Νοτίου Αιγαίου Αντώνης Χατζηϊωάννου, ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας Δημήτρης Ρουκάς κ. α.

www.sitiapress.gr
12/12/12