Το λιμάνι του Ηρακλείου στην κορυφή του κόσμου!

Με το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό «Το Λιμάνι της Χρονιάς» βραβεύτηκε το λιμάνι του Ηρακλείου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Έκθεσης κρουαζιέρας «Seatrade Med 2012»,που φέτος πραγματοποιήθηκε στην Μασσαλία.

Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Μπρας Γιάννης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. Οι άλλοι δυο τελικοί διαγωνιζόμενοι ήταν το Λιμάνι Κρουαζιέρας της Νέας Υόρκης (NY Cruise Port, USA), που έλαβε το πρώτο βραβείο και το Λιμάνι της Καρθαγένης (Port of Cartagena, Spain) που έλαβε το τρίτο.

Ο κ. Μπρας μετά από αυτήν την μεγάλη επιτυχία δήλωσε: «Η Ελλάδα μπορεί ακόμα και σε αυτή την δύσκολη περίοδο να έχει θετικά νέα που όλοι να είναι υπερήφανοι. Με σκληρή δουλειά, στρατηγικό προγραμματισμό και μικρά στοχευμένα βήματα τα καταφέραμε. Ευχαριστώ την οικογένεια μου για την υπομονή τους και την στήριξη τους».

Το λιμάνι του Ηρακλείου διακρίθηκε κυρίως εξαιτίας των καινοτομιών που εφάρμοσε το 2012, όσο και λόγω της πρωτοποριακής διαδικασίας του Home Port, που υλοποιεί σε συνεργασία με την μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στην Ευρώπη, Costa Crociere, και τον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης».

Ανάμεσα στα σημεία που εντυπωσίασαν ήταν το παγκόσμιο ρεκόρ χρόνου στην μεταφορά των επιβατών από την στιγμή της προσγείωσης τους στο αεροδρόμιο Ηρακλείου μέχρι το πλοίο, με όλες τις πιστοποιημένες διαδικασίες ασφαλείας, μέσα σε 15 μόλις λεπτά. Αλλά και η ίδια η διαδικασία ασφαλούς μεταφοράς για την οποία εφαρμόζονται ειδικά πρωτόκολλα που μειώνουν την ταλαιπωρία των επιβατών και την διάρκεια της. Επίσης αξιολογηθήκαν ιδιαίτερα οι νέες καινοτόμες υπηρεσίες για όλους τους επισκέπτες που σαν στόχο έχουν την επαύξηση της εμπειρίας τους.

Σημαντικό είναι ότι το Λιμάνι του Ηράκλειου αναμετρήθηκε σαν ίσο για τον τίτλο με το λιμάνι της Νέας Υόρκης με την διαφορά ότι αυτό ξόδεψε 256 εκ. δολάρια και ο ΟΛΗ μόλις 100.000 Ευρώ!

Αυτή ήταν η δεύτερη κατά σειρά διάκριση του Λιμανιού του Ηράκλειου και του Πρόεδρου του Γιάννη Μπρα, αφού πρόσφατα διακρίθηκε με την δεύτερη θέση στον «Εθνικό Διαγωνισμό Αριστείας Έργων» που διοργανώθηκε στα πλαίσια του 26ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Project Management της Παγκόσμιας Ένωσης Διαχείρισης Έργων (International Project Management Assosiation) που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη στο τέλος Οκτωβρίου.

Πηγή: Protothema.gr