Μικροομολογιούχοι: Έτσι μας κατέστρεψε ο Βενιζέλος

Για  σύγχυση κατηγορείται ότι βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από τους μικροομολογιούχους οι οποίοι καταστράφηκαν ολοσχερώς όταν έμειναν εκτεθειμένοι μπροστά στις διακυμάνσεις του PSI.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος «έχει ξεχάσει τις δικές του υποσχέσεις όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες τα φυσικά πρόσωπα που αποταμίευσαν σε τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου θα βρεθεί τρόπος να καλυφθούν απολύτως (Βουλή 23/2/2012)», σύμφωνα με  το δελτίο Τύπου που έχουν βγάλει οι μικροομολογιούχοι κατηγορώντας τον ότι δεν έχει τηρήσει όσα είχε υποσχεθεί και δεσμευτεί.

«Έχει μπερδέψει τους έλληνες αποταμιευτές που εμπιστεύθηκαν το ελληνικό κράτους με τους διεθνείς κερδοσκόπους και τους θεσμικούς επενδυτές» υπογραμμίζουν.

Και καταλήγουν: «Βρίσκεται σε σύγχυση διότι ξεχνάει, ότι η πρόταση για την επανεπένδυση των μετρητών του EFSF δεν προήλθε από αυτόν, αλλά από τον ίδιο μας το Σύλλογο.

Με μία όμως βασική προϋπόθεση! Όλα τα ομόλογα λήξης 2042 που θα είχαμε στην κατοχή μας μετά τη συναλλαγή (αυτά που θα αγοράζαμε και αυτά που μας έδωσαν με το ζόρι) ύψους 140% να τα ανταλλάσσαμε με ομόλογα ή κατάθεση ή άλλο τραπεζικό προϊόν αξίας 100%, αλλά που θα έληγε σε εύλογο χρονικό διάστημα (π.χ. σε πέντε χρόνια ή σε λιγότερο).

Έτσι το κράτος θα μείωνε το ονομαστικό του χρέος (από 140% σε 100%) και εμείς θα παίρναμε τα χρήματά μας όσο ακόμα είμαστε εν ζωή και όχι μετά θάνατον».

paraskhnio.gr