Εκταμίευση της δόσης στις 12 Νοεμβρίου “βλέπουν” Κομισιόν και Όλι Ρεν

Επικαλούμενος τον Επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ, Όλι Ρεν και την εκτίμησή του ότι στις 12 Νοεμβρίου το Γιούρογκρουπ θα μπορέσει να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για την Ελλάδα και θα εκταμιεύσει την επόμενη δόση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρεν, Σάιμον Ο Κόνορ εξέφρασε σήμερα την αισιοδοξία του στους δημοσιογράφους, στις Βρυξέλλες για μια θετική έκβαση των πραγμάτων μέσα σ’ αυτό το χρονοδιάγραμμα.

Σχολιάζοντας πληροφορίες ότι οι αποφάσεις για την Ελλάδα θα ληφθούν περί τα τέλη Νοεμβρίου, ο κ. Ο Κόνορ υπενθύμισε την δήλωση του Όλι Ρεν, σύμφωνα με την οποία «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, ώστε στις 12 Νοεμβρίου το Γιούρογκρουπ να αποφασίσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα». Και υπενθύμισε ότι ο Όλι Ρεν είχε τονίσει πως η απόφαση αυτή απαιτεί σημαντική προσπάθεια από την πλευρά της Ελλάδας, ιδιαίτερα από την ελληνική Βουλή, η οποία πρόκειται να ψηφίσει αύριο ένα σημαντικό πακέτο μεταρρυθμίσεων και τις επόμενες ημέρες τον προϋπολογισμό του 2013″.

Ο κ. Ο Κόνορ πρόσθεσε ότι ο Επίτροπος Οικονομίας παραμένει αισιόδοξος πως το Eurogroup θα λάβει τις τόσο απαραίτητες αποφάσεις για την Ελλάδα, αλλά επεσήμανε πως «υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει».

Σήμερα, όμως, και ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ απηύθυνε έκκληση στην Ελλάδα να καταλήξει σε μια συμφωνία με την τρόικα που θα θα επιτρέψει την καταβολή μιας νέας δόσης βοήθειας.

«Καλώ την ελληνική κυβέρνηση και τα κύρια πολιτικά κόμματα”, είπε “να αποφασίσουν αυτό που είναι απαραίτητο για να φτάσουν σε μια τελική συμφωνία με την τρόικα και είμαι αρκετά πεπεισμένος ότι αυτό θα γίνει εγκαίρως», δήλωσε ο Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ κατά την ολοκλήρωση στο Λάος μιας συνόδου κορυφής Ασίας – Ευρώπης.