Κυκλοφόρησε το “Στειακό Λεξιλόγιο”

Πραγματικά πρόκειται για πνευματικό άθλο του στειακού Γιάννη Κριτσωτάκη. Εδώ και λίγο καιρό κυκλοφόρησε το “Στειακό Λεξιλόγιο”, ένα βιβλίο 1.010 σελίδων, που έγραψε, επιμελήθηκε και δαπάνησε πολλές χιλιάδες ευρώ για να το εκδώσει.

Όπως γράφει ο στειακός φιλόλογος Μιλτιάδης Παπαδάκης: “Ο Γιάννης Κριτσωτάκης, που έχει να παρουσιάσει μια καρποφόρα ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα σε θέματα σχετικά με την πλούσια παράδοσή μας, αφήνει στις επερχόμενες γενιές μια αμύθητη κληρονομιά και μια παρακαταθήκη στους μελετητές της Τοπικής μας Ιστορίας. Στην ουσία πρόκειται για ένα υψηλής στάθμης διαλεκτικό λεξικό που έρχεται να συμπληρώσει το έργο των αείμνηστων Μ.Ι. Πιτυκάκη και Ν.Θ. Γαρεφαλάκη, προϊόν του πάθους του συγγραφέα για μελέτη και έρευνα της γλωσσικής μας παράδοσης.”

Το “Στειακό λεξιλόγιο” είναι ορθογραφικό, ερμηνευτικό, ετυμολογικό, συνωνύμων, αντιθέτων, κυρίων ονομάτων και επωνύμων, τοπωνυμίων, χωριών, συνοικισμών, οικισμών, βουνών και αρχαιολογικών χώρων.

Παράλληλα ο συγγραφέας αξιοποιεί για τον κύριο σκοπό του σε μέγιστο βαθμό παροιμιώδεις λαϊκές φράσεις, γνωμικά, αινίγματα, γητειές και μαντινιάδες του στειακού λαού.

kritikaepikaira.gr