Γκάζι στις διαδικασίες για την αναβάθμιση του δρόμου από το λιμάνι της Σούδας ως το αεροδρόμιο Χανίων

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για αναβάθμιση του δρόμου που συνδέει το αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων με το λιμάνι της Σούδας και τον βόρειο οδικό άξονα Κρήτης, προωθεί ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης.

Όπως έκανε γνωστό σήμερα, μέσα στον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά ευρεία σύσκεψη ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες να καταλήξουν στην εκπόνηση της τελικής μελέτης που θα στηρίζεται στα σημερινά δεδομένα και θα είναι όπως είπε η τελική λύση για την αναβάθμιση του δρόμου κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των φορέων της Δυτικής Κρήτης.

Η αναβάθμιση του συγκεκριμένου δρόμου συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων είναι απαραίτητη δεδομένου ότι από αυτόν διέρχονται καθημερινά τουριστικά λεωφορεία, παντός τύπου βαρέα οχήματα, μηχανήματα έργων, στρατιωτικά οχήματα και εκατοντάδες ΙΧ αφού στην περιοχή του Ακρωτηρίου υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, λατομεία.

Η περιοχή παρουσιάζει ραγδαία τουριστική ανάπτυξη, ενώ είναι και η μοναδική οδός που συνδέει την εθνική οδό και το λιμάνι της Σούδας με το αεροδρόμιο των Χανίων. Οι πρώτες μελέτες για αναβάθμιση του δρόμου ξεκίνησαν την δεκαετία του 1990 χωρίς έως σήμερα να έχουν γίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις, ενώ το τμήμα από την Κάτω Σούδα μέχρι το αεροδρόμιο μήκους 13,4 χιλιομέτρων έχει κατασκευασθεί πριν πενήντα χρόνια με πλάτος οδοστρώματος μόλις 7-8 μέτρα.

Στόχος της περιφέρειας, όπως είπε ο κ. Βουλγαράκης, είναι η αναβάθμιση του δρόμου να έχει ολοκληρωθεί παράλληλα με το έργο επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων, που χρονικά προσδιορίζεται μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ο κ. Βουλγαράκης έκανε επίσης γνωστό ότι μέσα από πιστώσεις που έχουν εξασφαλιστεί για οδικά έργα στα Χανιά θα τοποθετηθεί μέχρι την άνοιξη του 2013 ειδικό ασφαλτικό από την περιοχή Βλητέ μέχρι και τον κόμβο Ακρωτηρίου που θα αντέχει τα βαρέα οχήματα. Η παρέμβαση αυτή κρίνεται αναγκαία δεδομένου ότι το οδόστρωμα που υπάρχει σήμερα έχει υποστεί φθορές σε αρκετά σημεία.

prismanews

ΣΧΟΛΙΟ

Μη με ξυπνάτε… όνειρο ζω!!!