Έκθεση ζωγραφικής «Amesa Art» στη Φορτέτζα

Μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η έκθεση ζωγραφικής της Σμαράγδας Παπάζογλου, με θέμα «Amesa Art», στο κτίριο Πυροβολικού, στη Φορτέτζα (καθημερινά 12.00-19.00).


Το γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνου, σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η επαφή στη φύση παρουσιάζεται πολυδιάστατη και ξαφνιαζόμαστε όταν κάποιο κομμάτι ξύλο ή μια πέτρα έχοντας πάρει ένα γνωστό προς εμάς σχήμα το νιώθουμε κοντινότερό μας. Το δώρο είναι μοίρασμα, το μοίρασμα της ύπαρξης σε όποια διαδρομή και αν βρίσκεται εκφράζεται με αμεσότητα.

Αυτήν την αμεσότητα και την συνύπαρξη τον στοιχείων της φύσης θα συναντήσει ο παρατηρητής στα έργα της Σμαράγδας. Το νερό κυλώντας στο χαρτί, συνεργάζεται και αποτυπώνει την σκόνη βαφής μέσα σε δημιουργίες ακουαρέλας. Η φωτιά, ο άνεμος, η σχέση μας με το χρόνο είναι βασικοί χαρακτήρες, συνεργάτες αποκαλύπτοντάς μας μια διαφορετική ροή. Το ασημί κυλάει άψογα με την πέτρα και αρμονικά ξετυλίγονται μέσα από το κόσμημα, συναισθήματα και μνήμες μέσα από μια καλτ αισθητική. Οι μορφές δεν μπορούν να μείνουν ανεπηρέαστες από τα στοιχεία της φύσης… και η φύση είναι μορφές».

rethnea.gr