Λαμπρές εκδηλώσεις για την Ένωση με την Ελλάδα και στο Ηράκλειο

Σημαντικές προτάσεις για εκδηλώσεις που δύνανται να ενταχθούν στο εορταστικό πλαίσιο της Περιφέρειας Κρήτης για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Ενωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, που γιορτάζονται το 2013, κατατέθηκαν στη συνάντηση εκπροσώπων φορέων, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, παρουσία και του σεβασμιωτάτου αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου.


Η προετοιμασία των εκδηλώσεων βρίσκεται σε καλό δρόμο, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα συνέλθουν και πάλι οι εκπρόσωποι των φορέων του Ηρακλείου, προκειμένου να καταθέσουν ολοκληρωμένες τις προτάσεις του για να εντάσσονται σιγά – σιγά στον κορμό των εκδηλώσεων.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Πιτσούλης, που συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση του προγράμματος, επεσήμανε: «Ετοιμάζουμε τη διοργάνωση ενός πλούσιου προγράμματος εκδηλώσεων και εκθέσεων επιστημονικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα, υψηλού κύρους. Η θεματολογία θα περιλαμβάνει όλους τους τομείς δράσης της κοινωνίας. Την πολιτική και διπλωματική ιστορία, την οικονομική δραστηριότητα, τις κοινωνικές και πολιτικές σχέσεις, τις διάφορες μορφές πνευματικής – καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η ανταπόκριση των φορέων έως τώρα είναι ουσιαστική».
Στη συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων Ηρακλείου και Γόρτυνας, του Πανεπιστημίου Κρήτης και του ΙΤΕ, της Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

haniotika-nea.gr