Χώρος πολιτισμού ένα παλιό ελαιουργείο, στην Κρύα Βρύση Κολυμβαρίου

Το άνοιγμα του παλιού ελαιουργείου στην Κρύα Βρύση Κολυμβαρίου του Δήμου Πλατανιά θα γίνει την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Αναπτυξιακός – Πολιτιστικός Φορέας «Τα Όμορφα Χωριά Μας» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πανέθημου – Κρύας Βρύσης.

Ένα από τα παλιότερα βιομηχανικά μνημεία της περιοχής και από τα πρώτα ελαιουργεία του νομού ανοίγει τις πύλες του αναζητώντας την νέα του ταυτότητα ως χώρος ανάπτυξης και πολιτισμού.

Με επίκεντρο τον κύκλο των χωριών που ιστορικά εξυπηρετούσε το ελαιουργείο της Κρύας Βρύσης ο Αναπτυξιακός – Πολιτιστικός Φορέας «Τα Όμορφα Χωριά Μας» επιδιώκει να ανιχνεύσει τον δρόμο προς το αύριο της περιοχής.

Οι διοργανωτές αναφέρουν πως: «Έτσι από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου ανοίγουμε τις πόρτες, θυμόμαστε αλλά και σχεδιάζουμε με… έκθεση φωτογραφιών της περιοχής προβολή ντοκιμαντέρ του καταγόμενου από την Κρύα Βρύση σκηνοθέτη Σταύρου Ψυλλάκη.

Στις 8 ακριβώς οι τελευταίοι διαχειριστές του ελαιουργείου μας αφηγούνται ιστορίες από το παρελθόν τους και παράλληλα συζητάμε για το μέλλον του χώρου αλλά και της περιοχής.

Και μόλις πέσει η νύχτα … καλό ντόπιο κρασί και όμορφες μουσικές για τις οποίες φροντίζουν οι «Εντέχνως Λαϊκοί».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες 6974739122.