«Τσατσαρωνάκειο» Πολιτιστικό Πολύκεντρο

Το Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου, που θα εγκαινιάσει το πρωί της Τρίτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, είναι εκτάσεως 2.300 τ.μ. και περιλαμβάνει πολυχώρο πνευματικών εκδηλώσεων, συνεδρίων, ομιλιών, διαλέξεων και σεμιναρίων, βιβλιοθήκης – αναγνωστηρίου.
Ακόμα μερικές από τις δράσεις που θα φιλοξενεί είναι: αγιογραφείο, εκθεσιακό χώρο, φουαγιέ, χώρο εκμαθήσεως ηλεκτρονικών υπολογιστών, σχολή γονέων, τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό εκκλησιαστικό σταθμό, βιβλιοπωλείο κ.α. Επιπλέον, θα στεγάσει το Ωδείο της Μητροπόλεως, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος και δίδει αναγνωρισμένα πτυχία. Στις σχολές του (πιάνου, αρμονίου, ακορντεόν, κιθάρας, κρουστών, παραδοσιακών και λαϊκών οργάνων), φοιτούν περισσότερα από 350 παιδιά.
Ο αριθμός των που φοιτούν το παρόν σχολικό έτος στο Ωδείο
Εκτός των ανωτέρω, στόχος της Μητροπόλεως είναι ο χώρος αυτός να αποτελέσει το κίνητρο για συμπαράσταση εκπαιδευτικών λειτουργών, μελέτη αντιμετώπισης κοινωνικών θεμάτων, επιμόρφωσης του Ιερού Κλήρου, καταγραφής Εκκλησιαστικής κληρονομιάς, ως και άλλες δράσεις οι οποίες θα αναπτυχθούν μελλοντικά.
Το Πολυκέντρο έχει λάβει Νομική υπόσταση: ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Το Καταστατικό του δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Αριθ. Φύλλου 386/14-3-2011, Τεύχος Β ). Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσόν του 1,3 εκατ. ευρώ.
Νέοι Ορίζοντες