Άνοιξε και πάλι τις πύλες του το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Άνοιξε και πάλι τις πύλες του το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου με την έκθεση των γλυπτών

ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ: ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ήταν από τους πρώτους «επισκέπτες» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, που άνοιξε και πάλι σήμερα τις πύλες του στο κοινό ύστερα από μακρύ διάστημα, που ήταν κλειστό, λόγω των εργασιών που βρίσκονται σ’ εξέλιξη.

Από σήμερα οι επισκέπτες του  κεντρικού κτηρίου του Μουσείου θα μπορούν να ξεναγούνται στην αίθουσα των γλυπτών που φιλοξενείται στο ισόγειο, το επίσημο άνοιγμα της οποίας σηματοδοτεί την επανέναρξη της λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

«Παρακολουθούσαμε και παρακολουθούμε το έργο από κοντά και παρά τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το σημερινό άνοιγμα, που είναι μεγάλη υπόθεση και για το Ηράκλειο και για την Κρήτη» δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι βρίσκονται σ’ εξέλιξη δύο σημαντικές εργολαβίες (η μία χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Κρήτης και η άλλη από το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΠΑΝ) και όπως τον διαβεβαίωσαν οι εργολάβοι όλα βαίνουν ομαλώς, για την υλοποίηση του στόχου που είναι η πλήρης επαναλειτουργία του μουσείο το καλοκαίρι του 2013.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, Γιώργος Ρεθεμνιωτάκης, που ξενάγησε τον Περιφερειάρχη στην αίθουσα των γλυπτών, τόνισε ότι σε ενάμιση μήνα θα λειτουργήσει και η έκθεση των τοιχογραφιών στον όροφο. Στη συνέχεια θ’ ακολουθήσει η διαμόρφωση του υπόλοιπου ορόφου που θα φιλοξενήσει εκθέματα της ελληνορωμαϊκής περιόδου, ενώ η επανέκθεση του πλούτου του Μουσείου θα ολοκληρωθεί με την αίθουσα του ισογείου που θα φιλοξενήσει τα ευρήματα της Μινωικής περιόδου, σ’ ένα χρόνο.

2810.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΧΝ+Μ

Απίστευτο και όως αληθινό !!! Ξανάνοιξε ένα απο τα σπουδαιότερα μουσεία της Ελλάδας και της Ευρώπης, αυτο του Ηρακλείου. όχι ολόκληρο, όμως κάτι είναι κι αυτο…
Εμείς εδω στο ΧΝ+Μ σισθανόμαστε δικαίωση και μεγάλη ικανοποίηση γιατί ήμασταν οι πρώτοι απο τις αρχες του 2010 που κινητοποιήσαμε την κοινή γνώμη και δημοσιεύσαμε το θέμα. Μέχρι τότε μόνο ο “Ριζοσπάστης” είχε να κάνει αναφορά στο διαδίκτυο, απο όπου και εμεις ενημερωθήκαμε αρχικά !! Ακόμα και αυτοι που λέγονται εθνικιστές ή “ελληνάρες” κοροιδευτικά, ασχολιόταν με άλλα… όχι ότι εμεις ζηλεύουμε τέτοιους τίτλους. Το σπίτι μας απλά και το μεροκάματο μας υποστηρίζουμε, αφου ένα μουσείο σαν κι αυτο είναι πόλος έλξης και εκτος απο πηγή μόρφωσης και πηγη προσπορισμού (βλέπε μουσείο Ακρόπολης)