Εκκενώνουν και τον Κερατόκαμπο!

Ολοκαύτωμα στη Βιάννο, αφού 5000 στρέμματα γης έχουν γίνει στάχτη. Οι φλόγες απειλούν και εξοχικές κατοικίες, με τους κατοίκους να μη πιστεύουν την καταστροφή που έχει προκληθεί!

Τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες, υποδομές και ζώα Πολλά τα πύρινα μέτωπα!

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στη Βιάννο, έχουν μετατρέψει την περιοχή σε μια πύρινη κόλαση. Από τις 12.15 χθες τη νύχτα, 10 πυροσβεστικά οχήματα, τους 25 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα ένα ελικόπτερο και δύο καναντέρ!

Οι κάτοικοι και η δημοτική Αρχή, είναι εξοργισμένη, καθώς, ενώ η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο, το δεύτερο ελικόπτερο που επιχειρούσε έφυγε για να πάει σε άλλη πυρκαγιά

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι η φωτιά πλέον να μαίνεται ανεξέλεγκτη!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αιτία για την πυρκαγιά είναι η κλασσική βλακεία που υπάρχει στο μυαλό ορισμένων κτηνοτρόφων να δημιουργούν λιβάδια και βοσκοτόπια! Η φωτιά ξεκίνησε από το χωριό Μάρθα και γρήγορα εξαπλώθηκε σε Βιάννο, Χόνδρο, Κερατόκαμπο και στο Βαχό!

Και παραλίγο μακελειό!

Την ώρα που η Βιάννος δοκιμαζόταν-και δοκιμάζεται ακόμα-από την πύρινη λαίλαπα, δύο νεαροί, ηλικίας 24 και 35 ετών, …εντυπωσιασμένοι από το θέαμα είπαν να βιντεοσκοπήσουν τις φλόγες, πράγμα που δεν άρεσε σε ντόπιο κτηνοτρόφο!

Αφού τους ζήτησε, αρχικά, να σταματήσουν, ενοχλημένος για την ενέργεια τους, εκείνες τις δύσκολες στιγμές, το αίτημα του δεν εισακούστηκε και στην Κρήτη, όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτουν σφαίρες!

Μέχρι να το καταλάβουν, οι νεαροί είχαν φύγει για το ΠΑΓΝΗ! Ο ένας με τραύματα στο πόδι και το υπόλοιπό του σώμα, από τέσσερις συνολικά σφαίρες, σε χειρότερη σαφώς κατάσταση απ’ το φίλο του, ο οποίος είναι ελαφρότερα χτυπημένος (Διαβάστε εδώ).

creteplus