Οι Αυστριακοί παραθερίζουν στην Ελλάδα

Αγαπημένος προορισμός «τελευταίας στιγμής» για διακοπές φαίνεται ότι είναι η Ελλάδα  για τους Αυστριακούς, κυρίως λόγω των μειωμένων τιμών στα πακέτα που προσφέροντα από πολλά αυστριακά τουριστικά γραφεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας «Εστεράιχ» επισημαίνεται πως, εξαιτίας της κρίσης του ευρώ, πολλοί τουρίστες δεν πήγαν φέτος στην Ελλάδα και οι άδειες «ονειρώδεις» παραλίες και οι άδειες κλίνες, έχουν προκαλέσει μεγάλη πτώση των τιμών και ως εκ τούτου η Ελλάδα βρίσκεται, μετά την Κροατία, στη δεύτερη θέση στις κρατήσεις «της τελευταίας στιγμής», ενώ στην τρίτη θέση φέρονται να ακολουθούν οι αυστριακές λουτροπόλεις.
«Η Ελλάδα είναι ο μεγάλος νικητής στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής γνωστής τουριστικής διαδικτυακής πύλης, Πέτερ Γκρόσμαν στην εφημερίδα.

Να σημειωθεί ότι κατά μέσο όρο πάνω από 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της, που ανέρχεται στους 8,4 εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται, εδώ και χρόνια, στην πρώτη θέση, από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

paraskhnio.gr