Ολοκληρώθηκε το νέο θέατρο, στην Αν. Τάφρο

Έτοιμο να φιλοξενήσει την πρεμιέρα του ΔΗΠΕΘΕΚ στις 2 Ιουλίου με τις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη θα είναι το θέατρο της Ανατολικής Τάφρου καθώς ολοκληρώνονται οι εργασίες για την αποπεράτωσή του.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης σε συνέντευξη Τύπου η οποία έλαβε χώρα χθές Δευτέρα στον χώρο της Τάφρου:
«Ένα πάγιο αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας, ικανοποιείται από την Δημοτική Αρχή, με την δημιουργία του νέου υπαίθριου θεάτρου στην Ανατολική Τάφρο»
«Η παλαιά σιδεροκατασκευή, προσέβαλε το μνημείο της Ανατολικής Τάφρου και γενικότερα των Ενετικών Οχυρώσεων, ενώ το νέο θέατρο, χωρητικότητας 1.800 θέσεων, δημιουργήθηκε με στόχο να συμβάλλει στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας καθώς και να αποτελέσει ένα χώρο ανάδειξης και προβολής του έργου των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του τόπου μας», τόνισε ακόμη ο Δήμαρχος Χανίων, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «η απομάκρυνση της σιδερένιας κατασκευής – η οποία σημειώνεται ότι ήταν και προεκλογική δέσμευση της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης «Χανιά ο Δήμος μας Αλλάζει» – συμβάλλει ταυτόχρονα και στην ανάδειξη των αναχωμάτων και των τάφρων των Ενετικών Οχυρώσεων της παλαιάς πόλης των Χανίων».
Ο κ. Σκουλάκης, ευχαρίστησε όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλαν «ώστε το νέο θέατρο να γίνει πραγματικότητα» και ιδιαίτερα τον προϊστάμενο του Γραφείου Χανίων της Επιστημονικής Επιτροπής Οχυρώσεων Κρήτης, Μιχάλη Ανδριανάκη, καθώς και την Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη, την διευθύντρια της 28ης ΕΒΑ, Αναστασία Τζιγκουνάκη, και όλο το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου Χανίων και του Γραφείου Οχυρώσεων.
Από την πλευρά του ο κ. Ανδριανάκης, χαρακτήρισε «καρκίνωμα για την πόλη μας το λυόμενο προσωρινό θέατρο που ωστόσο κράτησε είκοσι χρόνια» και το οποίο αντικαταστάθηκε με το νέο αυτό θέατρο, προσθέτοντας ότι το «νέο θέατρο είναι φιλικό και ήπιο προς το χώρο, το μνημείο και τους πολίτες, που θα απολαμβάνουν τις παραστάσεις».
«Η συνεργασία και συναντίληψη σε πολλά θέματα με τον Δήμο Χανίων, βοηθάει στην ανάδειξη των μνημείων της πόλης μας, για την οποία θέλουμε ακόμη να κάνουμε πολλά» κατέληξε ο κ. Ανδριανάκης.