‘Τα κρασιά του Κρητικού αμπελώνα’ στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI ’96 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012, στις 20.00, στο Εxcelsior Hotel (Μητροπόλεως 23, τηλ. 2310 021002), με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα.

Λευκά και ερυθρά, ξηρά και γλυκά από αυτόχθονες ποικιλίες: Βηλάνα, Κοτσιφάλι, Μαντηλαριά, Λιάτικο (που θεωρείται ότι καλλιεργείται εδώ από την αρχαιότητα), Ρωμέικο, Μοσχάτο, Δαφνί και Πλυτό, αλλά και ξενικές: Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot.

Κρασιά με Ονομασία Προέλευσης: Αρχάνες, Πεζά, Δαφνές, Σητεία ή Τοπικοί Οίνοι: Κρητικός, Κισσάμου, Ηρακλειώτικος, Λασιθιώτικος.

Κρασιά του ήλιου, με δυναμικό χαρακτήρα και θέρμη.

Οι γεύσεις τους είναι μια γευστική παρακαταθήκη, που θα μας ξυπνά καλοκαιρινές θύμησες ακόμη και τις μουντές ημέρες του χειμώνα.

Τί είναι το Wine Club THESSALONIKI ’96;

Το Wine Club THESSALONIKI ’96 είναι μία Λέσχη Φίλων του Κρασιού η οποία συνδυάζει την εμπειρία 16 χρόνων λειτουργίας με τη σωστή οινική ενημέρωση, την εκπαίδευση και τη φιλική ατμόσφαιρα. Απευθύνεται στους φίλους του καλού κρασιού που ξέρουν να εκτιμούν την ποιότητα του, αλλά και σε εκείνους που θέλουν να ανακαλύψουν αυτόν τον γοητευτικό κόσμο.

Το rendez-vous είναι μηνιαίο (9 συναντήσεις ετησίως), με παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων.

Eναρμονισμένοι με το πνεύμα των καιρών, από φέτος εντάσσουμε στην κάρτα μέλους του Wine Club Thessaloniki’96 προνόμια σε συνεργαζόμενα οινοποιεία – εστιατόρια – ξενοδοχεία, όπως:

  • έκπτωση στην αγορά μίας ή περισσοτέρων φιαλών κρασιού από οινοποιεία,
  • έκπτωση στην κατανάλωση σε γνωστά εστιατόρια,
  • έκπτωση στη διαμονή σε ξενώνες και ξενοδοχεία.

(Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, καλέστε στο τηλ. 2310 888311)

 

[kritikaepikaira.gr]