Καρατζαφέρης: Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου διέλυσαν τη χώρα

Υπεύθυνους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα θεωρεί τους τρεις πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Σημίτη, Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την περιοδεία του στα Ιωάννινα, και συνέστησε στους τρεις πρώην πρωθυπουργούς «μια σοβαρή αυτοκριτική» και «περισσότερη συστολή».Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «ναζιστικό κόμμα» τη Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι οι εκφράσεις «Πατριωτικό Μέτωπο» περί αυτής «προσβάλλουν τη Δημοκρατία», ενώ για το κόμμα του Πάνου Καμμένου είπε πως «πατριωτισμός και αλισβερίσι με τον Τσίπρα είναι σχήματα οξύμωρα και αντιφατικά» και δη «με πρωθυπουργό την Παπαρήγα».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ χαρακτήρισε «τεράστιο πρόβλημα» τους λαθρομετανάστες και πρόσθεσε πως «με τον μετανάστη η Ελλάδα ποτέ δεν θα σηκώσει κεφάλι, γιατί είναι δυο εκατομμύρια … και βγάζουν από τη χώρα μας στις χώρες τους 12 δισεκατομμύρια».

Τόνισε την ανάγκη μιας ευρύτερης αλλαγής πολιτικής στην Ευρώπη και επανέλαβε την πρότασή του για ισοτιμία δολαρίου – ευρώ, 1:1, για μια δεκαετία, «για να σταματήσουν τα παιχνίδια των οίκων αξιολόγησης και των αγορών».

Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «συνεπή και σοβαρή» τη στάση του κόμματός του και είπε πως ο ίδιος ό,τι έκανε το έκανε για την πατρίδα. «Κάποιοι άλλοι έβαζαν το κόμμα μπροστά και τα ποσοστά, έναντι της πατρίδας» υπογράμμισε.

[ethnos.gr]