Νέες αυξήσεις στα εισιτήρια πλοίων πρίν το Πάσχα

Σε αυξήσεις της τιμής των εισιτηρίων προχωρούν από σήμερα και εν όψη της μεγάλης εξόδου των πολιτών προς τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, για τις ημέρες του Πάσχα, κάποιες ακτοποϊκές εταιρίες, επικαλούμενες την άνοδο της τιμής των καυσίμων και τη μείωση της επιβατικής κίνησης.

Ηδη μεγάλη ακτοπλοϊκή εταιρία ανακοίνωσε αύξηση 5% στις τιμές των εισιτηρίων της. Οι επιβάτες διαμαρτύρονται διότι οι τιμές ανεβαίνουν, χωρίς οι εταιρείες να ενημερώνουν το επιβατικό κοινό, τη στιγμή που η διάρκεια των ταξιδιών παραμένει μεγάλη, αφού τα πλοία μειώνουν ταχύτητα, με στόχο την μικρότερη κατανάλωση καυσίμων και τη μείωση των εξόδων τους.

Παράγοντες της τουριστικής αγοράς επιμένουν παρά ταύτα ότι «σε σχέση με πέρυσι το Πάσχα οι τιμές των εισιτηρίων κινούνται στα ίδια επίπεδα», αφού τους προηγούμενους μήνες είχαν μεσολαβήσει μικρές μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων. Γενικά πάντως, σε σύγκριση με το περσινό Πάσχα και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα είναι λιγότερα και ο κόσμος που θα περάσει τις γιορτές στα νησιά θα είναι λιγότερος από άλλες χρονιές. Ενδεικτικά, ενώ το 2011 είχαν προγραμματιστεί και αρκετά έκτακτα δρομολόγια προς Μύκονο με πλοία High Speed, φέτος την Μεγάλη Πέμπτη θα γίνουν μόνο δυο. Συνολικά τα δρομολόγια της Μεγάλης Πέμπτης από 25 πέρυσι μειώνονται φέτος σε 17, σύμφωνα με το προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο.

[ert.gr]