Παραδοχή για απόλυτο “μπάχαλο” στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Παραδοχή για απόλυτο μπάχαλο στην ηλεκτρονική διακυβέρνησηΜε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Παντελής Τζωρτζάκης είπε ότι «δεν χρησιμοποιήθηκαν τα συστήματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στο δημόσιο από άγνοια, αδιαφορία ή αντίδραση».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα, από το 1996 έως σήμερα δαπανήθηκαν επτά δισ. ευρώ για συστήματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στο δημόσιο.

Όπως είπε ο κ. Τζωρτζάκης «χρησιμοποιούσαμε πάντα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, παίρναμε εξοπλισμούς, μηχανήματα και πολλές φορές δυστυχώς έμεναν στο ράφι ή οι αρμόδιοι υπάλληλοι επειδή δεν τους βόλευε δεν τα χρησιμοποιούσαν».

Αναφέροντας ως παράδειγμα τα προνοιακά επιδόματα, είπε ότι «ενώ υπήρχε το σύστημα, οι φορείς που το χρησιμοποιούσαν, δεν έκαναν τις διασταυρώσεις, αναφέροντας ως λόγο τα προσωπικά δεδομένα».

«Δεν υπήρχε λίστα, δεν ξέραμε ποιος έπαιρνε τα επιδόματα» είπε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι τα χρήματα δίνονταν «με τους κουβάδες»!

Τέλος, ο υφυπουργός γνωστοποίησε ότι έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η Εθνική Στρατηγική για τις ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών) και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

epikaira.gr

ΣΧΟΛΙΟ

Πραγματικά απίστευτη η διαπίστωση και μένουμε έκπληκτοι με τη διατύπωση -και μπράβο στον κύριο Τζωρτζάκη, εκ των συνιδρυτών της Forthnet. Το “ουαί” ανήκει στους συγκυβερνώντες τα τελευταία 15 χρόνια…