Επιτέλους, έτοιμη – μετά από 10 χρόνια- η παράκαμψη Μαλίων!

Το έργο με τις διαφορετικές εργολαβίες και τις καθυστερήσεις δίδεται στην κυκλοφορία και ανακουφίζει τους οδηγούς που κινούνται στην ανατολική Κρήτη – Δεν είναι πάντως έτοιμοι οι κόμβοι

Παραδίδεται, σήμερα, σε χρήση από την ΕΔΥΕ ΒΟΑΚ η Παράκαμψη Μαλίων του ΒΟΑΚ συνολικού μήκους 9 km. Με την χρήση της Παράκαμψης Μαλίων η κίνηση προς Άγιο Νικόλαο πέραν της συντομότερης χιλιομετρικής διαδρομής μήκους 1 km , θα συντομεύεται και χρονικά, καθώς αποφεύγεται πλέον η διέλευση μέσα από την Σταλίδα και τα Μάλια.

Με την παράδοση σε κυκλοφορία της παράκαμψης Μαλίων η κίνηση από Ηράκλειο προς ΆγιοΝικόλαο και συγκεκριμένα από ημικόμβο Χερσονήσου (Διασ/ση με οδό Σεφέρη) μέχρι Άγιο Γεώργιο Σεληναρίου θα γίνεται μέσω της Ν.Ε.Ο., σήραγγα Σταλίδος, κυκλικού κόμβου Μοχού, Παράκαμψη Μαλίων, Ν.Ε.Ο. ‘Αγιος Γεώργιος Σεληναρίου.

Η κίνηση από Άγιο Νικόλαο προς Ηράκλειο από Άγιο Γεώργιο Σεληναρίου μέχρι Χερσόνησο (Δ/ση με οδό Σεφέρη) και μέχρι της ολοκλήρωσης των έργων στον Άγιο Γεώργιο Σεληναρίου, θα γίνεται μέσω Π.Ε.Ο., Αγ. Γεωργίου Σεληναρίου, Ισόπεδος κόμβος Σεισίου με Π.Ε.Ο., αριστερά προς παράκαμψη Μαλίων, Παράκαμψη Μαλίων, κυκλικός κόμβος Μοχού, σήραγγα Σταλίδος, Ν.Ε.Ο. προς Ηράκλειο.

Μετά την δημοπράτηση, τονίζει ο διευθυντής της ΕΔΥΕ ΒΟΑΚ κ.Αγαπάκης, των εργολαβιών και ύστερα από αίτημα του τέως Δήμου Μαλίων προέκυψε η ανάγκη κατασκευής ενός ανισόπεδου ημικόμβου στην αρχή της παράκαμψης Μαλίων. Η οριστική μελέτη και οι σχετικές αδειοδοτήσεις είναι σε διαδικασία έγκρισης και στην συνέχεια απαιτείται η ένταξη και δημοπράτηση του έργου.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3.000.000 ευρώ. Λόγω της αναμενόμενης καθυστέρησης έγκρισης, ένταξης, δημοπράτησης και κατασκευής του έργου του ανισόπεδου ημικόμβου, μελετήθηκε και εντάχθηκε σε εργολαβία η κατασκευή του κυκλικού κόμβου Μοχού, προκειμένου να συνδεθεί η κατασκευασμένη Παράκαμψη Μαλίων.

cretalive