Απόβαση αλλοδαπών… γυναικών στα ξενοδοχεία της Κρήτης!

Τα πρώτα ξενοδοχεία είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, έχοντας στο προσωπικό τους στην πλειοψηφία του, αλλοδαπούς με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ! Προτιμούν τις γυναίκες του ανατολικού…μπλοκ!

Την καταγγελία αυτή για την άφιξη πολλών αλλοδαπών για να εργαστούν στα ξενοδοχεία, έκανε ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Γιώργος Αρετίνης, ο οποίος δήλωσε ότι πολλοί ξενοδόχοι συνεχίζουν να αναγκάζουν τους Έλληνες να προχωρήσουν σε προκλητικές και προσβλητικές μειώσεις μισθών, οι οποίες φτάνουν ακόμη και το 30%!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιχειρηματίες, δείχνουν μια προτίμηση στο γυναικείο φύλο, θεωρώντας ίσως ότι οι γυναίκες είναι πιο εργατικές ή ότι μπορούν να εργαστούν σε περισσότερα πόστα.
«Αυτό που θέλουν οι ξενοδόχοι είναι εργαζόμενους με 400 ευρώ, οι οποίοι να δουλεύουν 30 μέρες το μήνα και να λαμβάνουν τα κατώτερα δυνατά ένσημα. Μιλάμε δηλαδή για σκέτο μεσαίωνα!

Ο κ. Αρετίνης δηλώνει ότι δεν υπάρχει πλέον κανένας τρόπος να γλιτώσουν από αυτή τη μέγγενη, η οποία σφίγγει γύρω από τον κλάδο. «Κινδυνεύουμε να χάσουμε κεκτημένα πολλών χρόνων σε μια νύχτα.

Το πλέον δυσάρεστο είναι ότι στη χώρα θα έρθουν ακόμη περισσότεροι Βούλγαροι, Εσθονοί και Ρουμάνοι, οι οποίοι είναι μέλη της Ε.Ε. πολύ φθηνότερα!

«Οι ξενοδόχοι μας απειλούν ότι θα φέρουν ξένους για να δουλέψουν στις ξενοδοχειακές μονάδες με μισθούς πείνας. Μισθοί, οι οποίοι για αυτούς – σε σχέση με τους μισθούς στη χώρα τους – είναι ικανοποιητικοί. Έτσι έρχονται παίρνοντας μας τις θέσεις εργασίας».

«Τα εργασιακά μας δεν πάνε καθόλου καλά, αφού οι εργοδότες κάνουν πλέον ότι θέλουν. Προβλέπω «μαχαίρι» ανεξέλεγκτο στους μισθούς και ο καθένας από τους εργοδότες θα προτείνουν πραγματικά ό,τι επιθυμούν και θα μας προτείνουν …χαρτζιλίκια. Και αν βρουν κάποιον ακόμη φθηνότερο, δε θα έχουν κανέναν ενδοιασμό να μας διώξουν», καταλήγει ο κ. Αρετίνης.

[cretaplus]