Υπό βροχή … ο χαρταετός – Επί ποδός η Τροχαία για το τριήμερο

Το Σαββατοκύριακο οι Αλκυονίδες ημέρες του Ιανουαρίου – Χαλάει ο καιρός την Καθαρή Δευτέρα – Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία

 

 

 

 

 

Οι τολμηροί θα βγουν στην εξοχή την Καθαρή Δευτέρα για το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού. Κι αυτό γιατί, αν και το Σαββατοκύριακο οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τις εκδρομές, η Καθαρή Δευτέρα επιφυλάσσει χαμηλές θερμοκρασίες και βροχή, ωστόσο “καλούς” ανέμους για το πέταγμα του χαρταετού.

Τα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσοτν ως το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ κατόπιν θα υποχωρήσουν.

Επί ποδός θα βρίσκεται η Τροχαία στο εθνικό κι επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών ενώ συμβουλές στους οδηγούς δίνει για άλλη μία φορά ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου.
Σύμφωνα με το μετεωρολόγο Μ.Λέκκα, το Σαββατοκύριακο προβλέπεται βελτίωση του καιρού, όμως τα πράγματα την Καθαρή Δευτέρα… αλλάζουν.

Για αύριο η πρόγνωση του καιρού “βλέπει” ηλιοφάνεια στην Κρήτη, θερμοκρασίες που θα αγγίζουν και τους 17-18 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3-4 μποφόρ.

Την Κυριακή οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά, για την εποχή, επίπεδα (16-17 βαθμοί Κελσίου), κλείνοντας τις – μόλις δύο – Αλκυονίδες ημέρες του Γενάρη.

Από το βράδυ της Κυριακής, όμως, και τα ξημερώματα της Δευτέρας το σκηνικό του καιρού αλλάζει, κλείνοντας μέσα τους χαρταετούς.

.

Σύμφωνα με τον κ.Λέκκα, ως το μεσημέρι της Δευτέρας θα έχει επηρεαστεί όλη η Κρήτη, ενώ θα επικρατούν βροχές με ένταση, ενώ η θερμοκρασία που αρχικά θα κυμαίνεται κοντά στους 15-16 βαθμούς, μετά το μεσημέρι θα πέσει στους 8 – 13, ενώ οι βοριάδες θα πνέουν με ένταση ως και 8 μποφόρ.

Τα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσοτν ως το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ κατόπιν θα υποχωρήσουν.

[cretalive.gr]