Με περικοπές μισθών θα γλιτώσουν (;) οι αντιδήμαρχοι

Μία πρόταση που θα εξασφαλίσει … και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτατο θα φέρει ο δήμαρχος Ηρακλείου, ως αντιπρόταση στην περικοπή του πολιτικού προσωπικού του δήμου Ηρακλείου.


Ο Γιάννης Κουράκης, στη συνάντηση που είχε με τους αντιδημάρχους τους, πρότεινε (και οι αντιδήμαρχοι συμφώνησαν) να γίνει περικοπή στους μισθούς των αντιδημάρχων και των προέδρων οργανισμών, προκειμένου να εξασφαλιστεί το ποσό που το κράτος θέλει να “γλιτώσει”, περικόπτοντας τις θέσεις των αντιδημάρχων.

Όπως τονίστηκε, ο διευρυμένος δήμος Ηρακλείου, δεν μπορεί να διοικηθεί από μικρότερο σχήμα αντιδημάρχων, καθώς οι ευθύνες είναι πολλές. Όπως δήλωσε, χαρακτηριστικά, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθούν πολύτιμες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα ο δήμαρχος τόνισε ότι θα διεκδικήσει περισσότερους πόρους για την εύρυθμη λειτουργία παιδικών σταθμών και ΚΗΦΗ, ενώ όπως γνωστοποίησε, θα υπογραφεί άμεσα από τον υφυπουργό εσωτερικών η απόφαση για την παράταση της σύμβασης μεταξύ ΚΤΕΛ και Περιφέρειας, για τη μεταφορά των μαθητών ως το τέλος της σχολικής χρονιάς, ώστε οι δήμοι να έχουν τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμάσουν τους σχετικούς διαγωνισμούς.

Παράλληλα, ο Γιάννης Κουράκης τόνισε ότι η αυτοδιοίκηση θα επιδιώξει παρέμβαση στο διάλογο για το φορολογικό, ζητώντας δικαιοσύνη, ώστε η φορολόγηση να επιβάλλεται με βάση τη φοροδοτική ικανότητα του καθενός.

[cretalive.gr]