“Παίρνει φωτιά” το ίντερνετ στα Χανιά !!

Πραγματικά τους τελευταίους μήνες το ίντερνετ στα Χανιά έχει πάρει φωτιά !! Δεν πανε 6-7 μήνες που το τοπίο στο διαδίκτυο, όσον αφορά την πόλης μας ήταν τοσο μα τόσο χαλαρό…

Όποιος ήθελε να ενημερωθεί για κάτι στην πόλη,

θα έμπαινε ή στο σάϊτ των Χανιώτικων Νέων για να βρει με αναζήτηση κάποια φρέσκια είδηση και στην καλύτερη των περιπτώσεων  να ανοίξει ένα ένα τα pdf αρχεία με τις σελίδες ή στο aera.gr όπου μπορούσε να δει πολλές φωτογραφίες απο κάποιο event  που έγινε πρόσφατα ή παλαιότερα… και πληροφορίες για κάποια club κυρίως.

Υπήρχε ακόμα το Chania town, με μία παράθεση διαφημίσεων, επιχειρήσεων και κάποια ειδησεογραφία που όμως δεν ετηρείτο σε καθημερινή βάση και χωρις αναγγελία εκδηλώσεων. Οι ειδήσεις προέρχονταν αυτούσιες απο την εφημερίδα Νέος Κύρηκας.
Το πιο ανανεωμένο σάϊτ ήταν αυτο του Νέα Κύρηκα,που όμως δεν έχει τόσο τακτική ενημέρωση
Υπήρχε επίσης το ιντερνετικό Chill out με ποικίλες και επιλεγμένες πληροφορίες και διαφημίσεις, εν πολλοις το υλικό της ομώνυμης εφημερίδας, όπως υπάρχει και σήμερα.
Ασφαλώς ήταν και είναι το Ηρακλειώτικο Chania citizen guide, που διατηρείτο κάποια χρόνια σε αυτη μορφή με αποτέλεσμα να υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν κλείσει εδω και 6 χρόνια…

Ακόμα υπήρχε το σάϊτ της Πυξίδας με την αρθρογραφία της ομώνυμης εφημερίδας, υπήρχε ένα φόρουμ το xania.gr που λειτουργούσε χαλαρά… και κάποια μπλογκς, δημοσιογράφων που απλα έβαζαν και βάζουν τα άρθρα τους που βλέπαμε έτσι κι αλλιώς στις εφημερίδες και αρκετά μπλογκς Χανιωτών μπλόγκερς. Αλλωστε ζούσαμε στην κορύφωση της εποχής του μπλόγκιγκ στη χώρα, κάτι που εν πολλοις είχε σαν συνέπεια ένα νεό τρόπο ενημέρωσης, την αποκάλυψη σκανδάλων, μέχρι και την αλλαγή κυβέρνησης τον Οκτώβρη του 2009 !!

Ας πάρουμε λοιπον τα πράγματα με τη σειρα :
Στις 15 Δεκέμβρη έκανε την εμφάνιση του το Χανιά νύχτα και μέρα, μία προσπάθεια ιντερνετική για την ενημέρωση κυρίως στις δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου, μαζι με επιλεγμένες ειδήσεις και αρθρογραφία.

Λίγες μέρες μετά έκανε την εμφάνιση του το νέο site του περιοδικού Χανιόραμα.
Επίσης πριν το τέλος του 2009 έκανε την εμφάνιση του το Chania food, με διαφημίσεις και ενημέρωση γύρω απο τους χώρους εστίασης
Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων το aera.gr άλλαξε look και προσέθεσε πολλες ειδήσεις life style αλλά και ειδησεογραφικού χαρακτήρα !
Στα μέσα Γενάρη το σάϊτ των Χανιώτικων Νέων άλλαξε εντελώς μορφή παίρνοντας μία όψη μπλογκ, με φόντο άσπρο και πολλα νεά γκάτζετ !
Στα τέλη Γενάρη το Chaniatown χωρις να αλλάξει κάτι στην όψη του, έβαλε τη νέα κατηγορία με εκδηλώσεις, που όπως βλέπουμε ανανεώνεται σταθερά απο τότε και παράλληλα η ειδησεογραφία του ανανεώνεται σε πιο τακτική βάση !
Παράλληλα είδαμε τα site του Δήμου Χανίων και της Νομαρχίας να ενημερώνονται ανελλιπώς και να παρέχουν πληροφορίες για γεγονότα, εκδηλώσεις, θέματα υπηρεσιακά κλπ κάτι που την ίδια εποχή πέρσυ ήταν στην προσπάθεια…
Γύρω στο Φλεβάρη με τη νέα διεύθυνση στο ραδιοφωνικό σταθμό Δίκτυο fm, είδαμε ένα νεό εναλλακτικό site, με δυνατότητα live streaming και τσατ !

Κάπου εκει,γύρω στο Φλεβάρη του 2010 ακόμα και το Facebook ξεκίνησε την κατηγορία “Εκδηλώσεις”, ανά μέρα, βδομάδα, μήνα κλπ και ξαφνικά βρεθήκαμε σε ένα “πακτωλό “απο ενημέρωση, εκεί που λίγους μήνες πριν διαβάζαμε μόνο τις αφίσες…  τυχαίο ;;
Το νέο site της Πυξίδας βγήκε στο διαδίκτυο τον Απρίλη και παραπέμπει σε blog-magazine.

Κάπου μέσα στον Απρίλη εμφανίστηκε ανανεωμένο και το Chania citizen guide, με εντελώς καινούρια άποψη και ενημερωμένο

Πρόσφατα και μετα απο ένα μεγάλο διάστημα “σιωπής”, είδαμε το νέο portal της Νέας Τηλεόρασης που παραπέμπει στα ενημερωτικά σάϊτ των μεγάλων καναλιών των Αθηνών !! Με εικονίδια στην αρχική σελίδα, με μπάννερς διαφημίσεων και άλλα πολλά, πραγματικά εντυπωσιακό και μακάρι να κρατήσει !

Το Χανιά νύχτα+μέρα πέρασε στη φάση του portal στα τέλη Μάρτη, δίνοντας τη δυνατότητα για μια καλύτερη παράθεση των επιχειρήσεων, σε παράλληλη λειτουργία του μπλογκ για την κάλυψη της ειδησεογραφίας. Συμπτωματικά πέσαμε πάνω στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση μετα τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο… και κάποια σχέδια που είχαμε προγραμματίσει δε μας βγήκαν.
Σήμερα είμαστε σε κατάσταση αναμονής μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση αφου αναγνωρίζουμε ότι τα Χανιά περνάνε μεγάλη οικονομική κρίση… τα πλάνα υπάρχουν και θα εφαρμοστούν θέλουμε να πιστεύουμε, για την καλύτερη ενημέρωση του Χανιώτη απο Χανιώτες !!
Το Χανιά νύχτα +μέρα έχει μέχρι σήμερα 148.000 επισκέψεις και 17.000 περίπου μοναδικούς υπολογιστές, μέσα σε 6 μήνες !! Επομένως έχουμε την αίσθηση ότι βαδίζουμε σε καλό δρόμο…!!!

Το ίντερνετ είναι ένα μέσο και ένα αγαθό που διαρκώς γίνεται πιο απαραίτητο και δημοφιλές ενω αλλάζει με ρυθμό που δεν θυμίζει τα παραδοσιακά μέσα… γι’αυτο όλοι οι ασχολούμενοι θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, για το καλο του συνόλου !!!

ΧΝ+Μ