Ο γιος της Λάτση, σε πριβέ σουίτα στον “Κανελλόπουλο”

Μπορεί ο Λεο Πατίτσας και η Μαριέττα Χρουσαλά να έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν ένα ιστορικό θωρηκτό σε night club, αλλά ο Πάρις Κασιδόκωστας έχει την άνεση να μετατρέψει τη θητεία του σε luxury διακοπές !

Δίκλινο δωμάτιο με θέα και τηλεόραση, μηχανή του εσπρέσο για… καλό καφεδάκι και θέση πάρκινγκ δίπλα σε εκείνη του διοικητή του στρατοπέδου είναι ορισμένες μόνο από τις ανέσεις που απολαμβάνει ο ναυτοδίοπος Πάρις Κασιδόκωστας, ο οποίος άφησε τη σανίδα του σερφ στο Σεντ Μπαρθς και… εκπληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στη ναυτική βάση «Κανελλόπουλος» στον Σκαραμαγκά.

Θάλαμοι με είκοσι κουκέτες, πανικόβλητοι ναύτες που μόλις ξυπνήσουν φοράνε τη στολή τους, καλοστρώνουν τα κρεβάτια τους με το μαξιλάρι σε «φάκελο» και ρίχνουν μια τελευταία ματιά στις γυαλισμένες αρβύλες και τα κασκέτα τους για να περάσουν από την πρωινή επιθεώρηση. Αυτή είναι η κατάσταση που γνωρίζουν όσοι έχουν υπηρετήσει στις Ενοπλες Δυνάμεις ότι επικρατεί καθημερινά και σε όλη τη διάρκεια της θητείας των στρατευσίμων.

Την ώρα λοιπόν που γίνονται όλα αυτά, λίγο πιο πάνω, στον τελευταίο όροφο της ναυτικής βάσης «Κανελλόπουλος», ένας ναύτης υπηρετεί τη θητεία του λίγο διαφορετικά: διαμονή σε δωμάτιο με δύο μονά κρεβάτια, θέα στον Σαρωνικό και τηλεόραση 32 ιντσών. Ο ναύτης Πάρις Κασιδόκωστας απολαμβάνει τη θητεία του χωρίς να χρειάζεται να κοιμάται στον ίδιο χώρο με άλλους 39 ναύτες και φυσικά δεν έχει κανένα απολύτως άγχος όσον αφορά στην καθημερινή επιθεώρηση του θαλάμου.

Το κρεβάτι του, όπως και το διπλανό ενός φίλου του, με τον οποίο όλως τυχαίως εκπληρώνουν ταυτόχρονα τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, όχι μόνο δεν θυμίζει ναυτικό στρώσιμο αλλά, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, δεν είναι καν στρωμένο. Στα κομοδίνα υπάρχει φυσικά τηλέφωνο αλλά και ένα πορτατίφ, ενώ είναι προφανές πως πρόκειται για τον κοιτώνα των αξιωματικών υπηρεσίας που μέχρι πρότινος εργάζονταν εκεί, καθώς το ξύλινο γραφείο έχει μετατραπεί σε έπιπλο τηλεόρασης για τις ανάγκες της θητείας του κ. Κασιδόκωστα. Πίσω από την… πολύπαθη θητεία του ναύτη Πάρι Κασιδόκωστα βρίσκεται και η λύση στο μυστήριο που θέλει τους μόνιμους κατοίκους του Μπέβερλι Χιλς να σνομπάρουν τη μόδα με τις αρβύλες. Ετσι, κι εκείνος, όπως φαίνεται και στις αποκλειστικές φωτογραφίες, αρνείται πεισματικά να φορέσει τις αρβύλες που επιβάλλονται στο Ναυτικό και κυκλοφορεί στους διαδρόμους της μονάδας του με αθλητικά παπούτσια. Αξίζει να σημειωθεί πως μοναδική περίπτωση να φορέσει κάποιος ναύτης άλλο παπούτσι πέραν της αρβύλας είναι να έχει εξεταστεί πρώτα από γιατρό και να έχει διαγνωστεί ότι έχει πλατυποδία. Τότε και μόνον τότε ο ναύτης θεωρείται ελεύθερος αρβυλών.

Χαλαρός και ασκεπής

Σε ό,τι αφορά το γενικότερο outfit του νεαρού ναύτη, αποδεικνύει πως το image του είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό του Ναυτικού και σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν ακολουθεί τη… μόδα του Σώματος. Παρότι όλοι οι ναύτες είναι υποχρεωμένοι να φοράνε τη στολή εργασίας τους, δηλαδή παντελόνι παραλλαγή χρώματος μπλε και ίδιο πουκάμισο με μόνο το ένα κουμπί ανοιχτό, ώστε να διακρίνεται από μέσα το λευκό φανελάκι, ο ίδιος επεμβαίνει στο ναυτικό styling αφαιρώντας το πουκάμισο. Οσον αφορά στο κασκέτο με το εθνόσημο, που όποιος βρεθεί να μην το φοράει χρεώνεται με δέκα μέρες φυλακή, ούτε λόγος. Κι όμως… ο ναύτης Πάρις κυκλοφορεί στη μονάδα του χαλαρός και ασκεπής!

Η κατάσταση που επικρατεί στις ναυτικές βάσεις της χώρας είναι λίγο πολύ γνωστή. Οπως στις περισσότερες, έτσι και στη βάση «Κανελλόπουλος» στον Σκαραμαγκά όσοι από τους ναύτες διαθέτουν αυτοκίνητα είναι υποχρεωμένοι να τα παρκάρουν εκτός της περιμέτρου και από εκεί να διανύουν περίπου τρία χιλιόμετρα με τα πόδια μέχρι να φτάσουν στη μονάδα τους. Ετσι, θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει πως όντως ο ναύτης Πάρις Κασιδόκωστας πάσχει από πλατυποδία, καθώς είναι ο μοναδικός στον οποίο έχει επιτραπεί η είσοδος με το αυτοκίνητό του και μάλιστα του έχει παραχωρηθεί η θέση πάρκινγκ που βρίσκεται ακριβώς έξω από το γραφείο του διοικητή του. Σημειώνεται ότι μέσα στο στρατόπεδο μπορεί να εισέλθει ναύτης με αυτοκίνητο μόνο σε περίπτωση που του έχει παραχωρηθεί ειδική άδεια για κάτι τέτοιο.

Εκτος των άλλων, ο κ. Κασιδόκωστας  προφανώς δεν είναι ικανοποιημένος από την ποιότητα του καφέ της μονάδας του και προτιμάει να πίνει τον εσπρέσο του κατευθείαν από τη μηχανή που βρίσκεται δίπλα στο δωμάτιό του… Και όλα αυτά πάντα με την άνετη περιβολή που ο ίδιος επιλέγει: λευκό T-shirt, μπλε παντελόνι και αθλητικό παπούτσι.

[Πρώτο Θέμα]