Τριετές πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα προωθεί η κυβέρνηση

Τριετές πάγωμα μισθών και στον ιδιωτικό τομέα έχει ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως είπε ο Γιώργος Πεταλωτής ερωτηθείς σχετικά «αυτό είναι μία απόφαση που έχει ληφθεί. Το πώς θα εξειδικευτεί, είναι νομοτεχνικό θέμα». Μάλιστα, ο κ. Πεταλωτής ξεκαθάρισε, ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει απόφαση για πάγωμα μισθών από τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους κοινωνικούς φορείς, θα το κάνει η κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Εν τω μεταξύ, παραλύει την Τρίτη ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, λόγω της απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση σε εργασιακό και ασφαλιστικό. Μετ’ εμποδίων θα γίνουν οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού λόγω στάσεων εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τα τρόλεϊ θα λειτουργήσουν από τις 08:00 έως τις 20:00, το Μετρό και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος από τις 10:00 έως τις 16.00, ενώ θα ακινητοποιηθούν για 24 ώρες οι συρμοί ΟΣΕ.

Αλλαγές και ματαιώσεις και στις πτήσεις εσωτερικού από και προς το «Ελ. Βενιζέλος». Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι σε δημόσιο, ΔΕΚΟ, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τράπεζες, ενώ στην απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Το απεργιακό ραντεβού είναι για τις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή συγκέντρωση την ίδια ώρα στην πλατεία Συντάγματος.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος μιλώντας για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα του στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, είπε ότι «ψηφίζουμε “όχι” επί της αρχής, γιατί η κυβέρνηση ενώ υποβάλλει σε αιματηρές θυσίες τον Ελληνικό λαό, δεν δημιουργεί ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, που είναι βιώσιμο. Πρόκειται δηλαδή για θυσίες χωρίς αντίκρισμα». Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Να αποκρούσουμε τις απειλές και την τρομοκρατία των μηχανισμών καταστολής της εργοδοσίας και του Κράτους. Να μην περάσει η συκοφάντηση και η απαγόρευση του απεργιακού δικαιώματος».

[2810.gr]