Στόχος της περιφέρειας Π.Ο.Π. το μέλι της Κρήτης
Να γίνει το μέλι της Κρήτης Π.Ο.Π. (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης), με διαδικασίες που θα προταθούν από τους μελισσοκόμους του νησιού, στοχεύει η Περιφέρεια Κρήτης.
Για την προώθηση των διαδικασιών η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη, συναντήθηκε χθες με τα μέλη του άτυπου μελισσοκομικού συνδέσμου Κρήτης.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, στη συνάντηση συμμετείχαν συγκεκριμένα ο Μανώλης Μαυρουπλάκης, πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λασιθίου, ο Κώστας Σαβάκης, πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ανατολικής Κρήτης, ο Νίκος Μπιρλιράκης, πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου, ο επόπτης Μελισσοκομίας Δημοσθένης Ισαακίδης καθώς επίσης ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κρήτης, Ζαχαρίας Σωμαράς, ενώ στην προσπάθεια συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των μελισσοκόμων από τα Χανιά.
«Εγινε μια πρώτη διαβούλευση σήμερα με τους μελισσοκόμους μας προκειμένου να αποκτήσει το μοναδικό μέλι που παράγει η Κρήτη Π.Ο.Π. και αυτό θα γίνει μέσα από έναν ενιαίο μελισσοκομικό σύνδεσμο στο νησί», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Θεανώ – Βρέντζου Σκορδαλάκη.
Αξίζει να επισημανθεί ότι ο καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Θρασυβούλου, ολοκληρώνει την έρευνα που κάνει το διάστημα αυτό για τον ακριβή προσδιορισμό των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του κρητικού μελιού, που θα παρουσιαστεί στο 3ο μελισσοκομικό συνέδριο Κρήτης τον Μάρτιο στο Ρέθυμνο.
[haniotika-nea.gr]